fbpx
Ще більше російських строковиків поскаржилися на підписання контракту з армією від їх імені

Ще більше російських строковиків поскаржилися на підписання контракту з армією від їх імені

Війна з Росією Призов (Строкова служба) Росія

Все більше російських військовослужбовців строкової служби отримують повідомлення про підписання контракту з російською армією без їхньої згоди.

Про це повідомляє проєкт «Сибирь.Реалии».

20-річний строковик Кирило В’юнов родом із Красноярського краю і ще шестеро його товаришів по службі в середині жовтня отримали гроші за нібито підписаний із Міноборони контракт.

Усі семеро запевняють, що вони нічого не підписували й не збиралися затримуватися в російській армії довше, ніж на рік, як годиться за законом строковикам.

Однак ніхто не слухає їхніх пояснень, і днями вони вирушать у прифронтову зону.

Переказані гроші у строковика відмовляються забрати назад, а написати заяву на відмову він не може, оскільки його не випускають із частини.

Кирило В’юнов служить у військовій частині 31643, розквартированій у Курганській області. На рахунок, який він кілька місяців тому оформив на матір (для переказу забезпечення для солдата-строковика), 14 жовтня раптово надійшла велика сума – 405 тисяч рублів.

Згідно зі скріншотом транзакції, 405 тисяч рублів В’юнову переказали з Міністерства праці, зайнятості та соціального захисту «відповідно до указу №920 від 30.12.2023 згідно зі списком №108».

Це документ про виплати мобілізованим і військовослужбовцям, набраним за призовом, при підписанні контракту з Міністерством оборони. Регіон не вказано, але В’юнов ішов в армію з Саратовської області.

Усіх солдатів, які отримали раптове переведення, призвали в армію в грудні 2023 року.

Нагадаємо, що «Мілітарний» розповідав про перші випадки підписання контрактів за російських строковиків ще 13 жовтня.

Тоді про те, що солдатам надійшла така виплата, розповіли двоє солдатів строковиків. Одного з них призвали наприкінці травня і зараз він служить у військовій частині в Чебаркулі, а другий служить із грудня і до Чебаркуля тільки прямує.

Війна з Росією Призов (Строкова служба) Росія