fbpx
Ще один LCS завершив випробування у США

Ще один LCS завершив випробування у США

Austal ВМФ США Патрульний корабель Суднобудування США Флот

Майбутній корабель USS Kansas City (LCS 22) класу Independence Військово-морського флоту США завершив випробування у Мексиканській затоці та готується до введення до бойового складу.

Про це повідомляє Naval Today

Очікується, що офіційна церемонія відбудеться у грудні 2019-го року.

Під час випробувань військово-морський флот проводив комплексну перевірку систем LCS 22, які охоплювали головну енергетичну установку, різноманітні електричні системи, озброєння та бойових систем, тощо.

На початку жовтня до складу ВМФ США був введений корабель USS Cincinnati (LCS 20), що є одного типу з USS Kansas City (LCS 22) – Littoral Combat Ship (LCS).

Littoral Combat Ship (LCS) – це нове покоління військових кораблів, що призначені виконувати широкий спектр бойових завдань як у відкритому морі, так і в прибережній зоні.

Серед функцій – патрулювання, боротьба кораблями та підводними човнами противника, протимінна робота, ведення розвідки та інші.

Основні технічні характеристики кораблів типу LCS:

Водотоннажність: 2637 тонн
Довжина: 127,41 метрів
Ширина: 31,7 метрів
Осадка: 4,27 метрів.
Максимальна швидкість: 50 вузлів
Автономність: 14 діб
Екіпаж: 40 осіб, в тому числі 8 офіцерів
Озброєння: 57-мм гармата BAE System Mk 110
чотири кулемета калібром 12,7 мм (.50 калібр)
ЗРК Evolved SeaRAM
Авіакрило: 2 гелікоптера MH-60R/S та БПЛА MQ-8 Fire Scout

Корпус кораблів класу Independence побудований за принципом тримарана – судна з малою площею до ватерлінії (SWATH). Розробкою та виробництвом кораблів цього типу займається американська компанія Austal.

У червні 2018-го року стало відомо, що на озброєння американського флоту стануть дозвукові протикорабельні ракети NSM (Naval Strike Missile) – спільну розробку Raytheon з норвезькою компанією Kongsberg.

Вартість угоди складає 14,8 млн доларів. Після випробувань на відповідність параметрам Kongsberg та Raytheon зможуть отримати контракт на загальну суму до 847 млн доларів.

В липні 2019-го року прес-служба ВМФ США опублікувала ряд світлин на яких п’ятий корабель типу LCS – USS Gabrielle Giffords (LCS 10) був помічений з пусковими установками для протикорабельних ракет NSM:

USS Gabrielle Giffords (LCS 10) з пусковими NSM

Вже 1 жовтня 2019-го року відбулись перші пуски протикорабельної ракети NSM з корабля USS Gabrielle Giffords (LCS 10) по колишньому фрегату ВМФ США USS Ford (FFG 54):

 

Austal ВМФ США Патрульний корабель Суднобудування США Флот