fbpx
Щонайменше один Ту-95 в Енгельсі росіянам довелося гасити

Щонайменше один Ту-95 в Енгельсі росіянам довелося гасити

Авіація Бомбардувальник Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії ПКС Росії Протипожежний катер «Борщів» (A722) Росія Світ Сусіди Ту-95

Атака безпілотників на російський аеродром в Енгельсі, де базуються російські стратегічні бомбардувальники Ту-95МС і надзвукові Ту-160, пошкодила “обшивку корпусу” двох літаків. Така офіційна версія росіян.

Але на оприлюдненому супутниковому знімку користувач Twitter Sarah Hansen (@SarahHa42) помітив пляму під одним російським Ту-95 та навколо нього. Вона схожа на пожежну піну, якою зазвичай гасять авіатехніку при її загорянні.

Це може свідчити про те, що щонайменше один турбогвинтовий стратегічний бомбардувальник зазнав таких пошкоджень, що його довелося гасити.

Ще один дослідник у Twitter zawy (@zawy3) визначив, що місце вибуху на аеродромі сталося саме там, де знаходиться цей пошкоджений Ту-95.

Нагадуємо, що 5 грудня у Росії повідомили, що вранці невідомий безпілотник атакував аеродром у Саратовській області.

Відстань від цього летовища до кордону з Україною – 750 кілометрів.

Невідомий літальний апарат упав на злітно-посадковій смузі, де базуються російські бомбардувальники, які періодично завдають ракетних ударів по Україні, зокрема енергетичних та інфраструктурних об’єктах. Згодом росіяни визнали факт атаки дронів по військовому об’єкту.

У заяві російського міноборони РФ вказується, що удар завдали безпілотні літальні апарати, які нібито запустила Україна.

Також росіяни стверджують, що безпілотники були збиті силами ППО, а самі “пошкодження обшивки корпусу” двох російських літаків виникли через падіння уламків і вибух на землі.

За версією росіян, через уламки загинули троє військових техніків, а ще четверо – були госпіталізовані.

Нагадуємо, що того дня повітряні дрони атакували російський військовий аеродром під Рязанню.

В результаті удару по російській авіабазі Дягілєво пошкодження отримав надзвуковий ракетоносець Ту-22М3 з реєстраційним номером RF-34110 («02» червоний). Він був споряджений крилатою ракетою Х-22 і, ймовірно, готувався до участі в обстрілах території України.

Авіація Бомбардувальник Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії ПКС Росії Протипожежний катер «Борщів» (A722) Росія Світ Сусіди Ту-95