fbpx
Шпигун намагався отримати документацію на «Нептун»

Шпигун намагався отримати документацію на «Нептун»

«Нептун» Прокуратура Ракетобудування СБУ Шпигунство

Завербований Росією шпигун намагався отримати технічну документацію на ракетний комплекс РК-360 МЦ «Нептун».

Про це повідомляють пресслужби СБУ та Офісу генерального прокурора.

Мешканець Сєвєродонецька здійснював вербування військовослужбовців Збройних Сил України та збирав відомості, що становлять державну таємницю.

Сьогодні, 6 травня 2020 року його затримано за підозрою у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) під час фотографування документації імітаційного засобу та її пересилання ФСБ РФ. В рамках спецоперації була надана несправжня документація.

Виявлені у затриманого документи по розробці головки самонаведення «Нептун-Г»

За даними слідства, у 2018 році громадянин надав добровільну згоду представникам так званого «міністерства державної безпеки ЛНР», які діють на користь окупаційної адміністрації країни-агресора під контролем ФСБ РФ, на вчинення умисних діянь, спрямованих на шкоду обороноздатності України в період збройного конфлікту.

Він налагодив контакти з військовослужбовцями ЗСУ, які мають доступ до інформації з грифом секретності «таємно», та за грошову винагороду в 400 доларів США запропонував їм надати документацію, що стосується розробки військового озброєння.

https://youtu.be/RkrW7pQo7e4

За виконання шпигунських дій затриманий мав одержати грошові кошти на загальну суму у 10 тис доларів США.

На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин злочину. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

«Нептун» Прокуратура Ракетобудування СБУ Шпигунство