fbpx
Швейцарія купує нові ПТРК

Швейцарія купує нові ПТРК

Rafael Advanced Defense Systems Spike Європа ПТРК Світ Швейцарія

Швейцарське федеральне відомство з оборонних закупівель обрало новий протитанковий ракетний комплекс Spike LR2 від Eurospike.

Про це повідомляє пресслужба відомства на своєму офіційному сайті.

На основі детального аналізу європейського та американського ринку ПТРК було обрано двох виробників, котрі відповідають вимогам, які очікують отримати від нової системи.

Новим протитанковим керованим ракетним комплексом для Збройних сил Швейцарії обрали систему озброєння SPIKE LR2. На етапі оцінки з’ясувалося, що вона найбільш ефективна з позиції військових можливостей та має кращу ціну.

Обраною системою користуватимуться піхотні підрозділи. Також її планують інтегрувати у транспортні засоби пізніше.

Запит на закупівлю нового протитанкового ракетного комплексу для збройних сил країни планують надіслати парламенту Швейцарії в 2024 році.

SPIKE LR2

Spike LR2 – новітня мультиплатформова і багатоцільова керована ракета. Вона працює за принципом «вистрелив і забув». Може перенацілюватися у польоті, вражати приховані цілі поза межами зони видимості та працювати по цілях виключно за їхніми координатами.

Ракети використовують для озброєння гелікоптерів і надводних кораблів. Також їх розміщують на самохідних шасі різного типу. Загалом Spike LR2 може працювати і як переносна зброя.

Максимальна дальність ураження до 5500 метрів при наземному пуску та до 10 000 метрів при запуску з гелікоптерів.

Керована ракета оснащена новою прицільною системою, яка включає вдосконалений ІЧ-датчик без охолодження та датчик відео зображення HD-якості.

Оператор може запустити Spike LR2 за відомими координатами, використовуючи інерційний вимірювальний блок, який отримує дані від третіх сторін та ще й сумісний із застарілими пусковими установками минулого покоління.

Комплекс входить до складу сімейства ПТРК ізраїльської фірми Rafael, яке включає легкий Spike-SR з дальністю стрільби до 1500м, Spike-MR з дальністю до 2500м, Spike-ER з дальністю до 8000м, Spike- NLOS із дальністю до 25км.

Rafael Advanced Defense Systems Spike Європа ПТРК Світ Швейцарія