fbpx
Швейцарія продовжує випробовувати САУ RCH 155 та Archer

Швейцарія продовжує випробовувати САУ RCH 155 та Archer

Артилерія Європа Німеччина САУ "Archer" САУ RCH 155 Швейцарія Швеція

Швейцарія продовжує випробування німецької 155-мм колісної САУ RCH 155 та шведської 155-мм колісної САУ Archer в рамках програми модернізації артилерії.

Про це повідомляє Defence Industry Europe.

У 2022 році швейцарська армія відібрала три артилерійські системи, одна з яких у перспективі повинна замінити гусеничну САУ M109, найстаріші з яких перебувають на озброєнні понад 50 років.

Після попереднього оцінювання, Швейцарське федеральне управління оборонних закупівель відібрало одну шведську САУ Archer та німецьку RCH 155 з шасі Boxer і Piranha.

Випробування мобільності цих САУ мають на меті продемонструвати і перевірити їхні можливості мобільності в Швейцарії.

Ці випробування, що проводяться під наглядом Науково-технічного відділу Збройних сил Швейцарії, оцінюють різні аспекти розгортання і навчання, зокрема мобільність на швейцарських дорогах і бездоріжжі, маневреність, подолання перешкод, підготовку водіїв, навігацію, ергономіку, безпеку і специфічні аспекти сертифікації.

Випробування мобільності будуть проводитися в районах Тун, Вале, Во, Юра і Фрібур.

На етапі випробувань системи будуть експлуатуватися на дорогах загального користування. Перша система буде протестована в Швейцарії з середини жовтня до кінця листопада, а випробування мобільності двох інших систем заплановані на наступний рік.

Проєкт “Артилерійська робоча платформа і пристрій 2026” (Art WPWM) має на меті забезпечити підтримку і розвиток спроможностей швейцарської артилерії.

З початку 2023 року технічні, експлуатаційні та логістичні аспекти ретельно тестуються і аналізуються з використанням функціональних прототипів у Швейцарії та за кордоном.

Оцінка проводиться на промислових прототипах у конфігураціях, визначених заявниками, і включає логістичні дослідження, технічні випробування основного озброєння, випробування мобільності, випробування у військах, а також різноманітні тренування, дослідження і демонстрації.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що Бундесвер прийняв рішення про закупівлю колісних 155-мм САУ RCH 155 від компанії Krauss-Maffei Wegmann.

Артилерія Європа Німеччина САУ "Archer" САУ RCH 155 Швейцарія Швеція