fbpx
Словаччина хоче з Україною виробляти боєприпаси

Словаччина хоче з Україною виробляти боєприпаси

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Військова допомога САУ Zuzana Словаччина Україна

Словаччина веде переговори з Україною щодо спільного виробництва боєприпасів.

Так країна може допомогти Україні з постачанням 155-мм та 152-мм боєприпасів. Словацька Республіка є однією із країн, яка підтримує Україну боєприпасами калібру 152 мм.

Про це заявив міністр оборони Ярослав Надь, який раніше провів переговори зі своїм українським партнером щодо відомства Олексієм Резніковим.

«Найближчими днями та тижнями ми уточнимо подробиці», – заявив Надь, додавши, що це може принести значні інвестиції до Словаччини.

Словаччина також планує розширити програму підготовки українських військовослужбовців та допомогти з модернізацією артилерійського озброєння, яке знаходиться в користуванні Збройних Сил України.

Ярослав Най та Олексій Резніков

Резніков подякував словацькому уряду та народу за передану військову допомогу ЗСУ, в тому числі за літаки МиГ-29, які з іншими засобами захищатимуть українське небо.

Словаччина продала Україні сім гаубиць типу Zuzana 2.

При цьому Ярослав Най розповів, що поки знищена одна гаубиця з восьми поставлених одиниць.

Предметом обговорення також став запланований контрнаступ України, який, за його словами, також реальний, оскільки в Україну надходить багато боєприпасів, важкої техніки та навчених солдатів.

«Також і про погоду. Це просто має поєднуватися. Але я вважаю, що найближчі кілька місяців стануть вирішальним чинником для подальшого розвитку війни в Україні», – сказав Най, додавши, що влітку очікує на оптимістичніші новини.

Нагадаємо, Україна хоче отримати 11 додаткових колісних самохідних гаубиць Zuzana 2 від Словаччини.

Також у жовтні минулого року стало відомо, що Німеччина спільно з Данією та Норвегією профінансують виробництво і поставку на озброєння словацьких 155 мм колісних самохідних артилерійських установок Zuzana 2 для Збройних Сил України.

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Військова допомога САУ Zuzana Словаччина Україна