fbpx
Словаччина купує 76 бронетранспортерів Patria AMVXP

Словаччина купує 76 бронетранспортерів Patria AMVXP

Patria Бронетехніка БТР Європа Закупівлі Світ Словаччина Сусіди Фінляндія

Словаччина, 30 серпня, підписала міжурядову угоду з Фінляндією про закупівлю бронемашин Patria AMVXP.

Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у вівторок, пише TASR.

Бронетехніка стане основою для нової важкої механізованої бригади збройних сил країни.

Загалом Фінляндія має поставити Словаччині 76 бронетранспортерів, перші з яких надійдуть у вересні 2023 року.

«Ми виконали всі передумови, щоб мати можливість укласти прозорий і дуже вигідний для Словаччини контракт, який принесе словацьким збройним силам дуже важливі можливості, яких вони не мали досі», — сказав словацький міністр.

Загальна вартість контракту, включаючи логістику, інфраструктуру та боєприпаси, становить 447 мільйонів євро.

За словами Надя, також були підписані контракти між державною компанією Konstrukta Defence та фінською компанією Patria, а також між міністерством оборони Словаччини та Patria.

Міністр заявив про понад 40-відсоткове залучення оборонної промисловості Словаччини: «Понад 40 словацьких компаній отримають вигоду від цього замовлення», – сказав він.

Нагадуємо, що у 2017 році, Міністерства оборони Словаччини та Фінляндії підписали угоду про реалізацію спільної програми з розробки та поставок для словацьких збройних сил нових бронетранспортерів на платформі Patria AMVXP.

Минулого року, компанія Patria підписала Меморандум про взаєморозуміння зі словацькою фірмою CSS Industry та співпрацю у постачанні колісних бронетранспортерів.

Базова версія бойової машини Patria AMVXP 8×8 була представлена у 2013 році. Бронетранспортер для Словаччини комплектується бойовим модулем Turra-30 з 30-мм автоматичною гарматою, кулеметом калібром 7,62 мм та двома протитанковими ракетами. Бойова вага AMVXP може досягати 32 тонн при корисному навантажені у 15 тонн.

Нова військова техніка стане основою для нової важкої механізованої бригади, яка має бути сформована у Словаччині відповідно до вимог НАТО.

Patria Бронетехніка БТР Європа Закупівлі Світ Словаччина Сусіди Фінляндія