fbpx
Словаччина отримала перший танк Leopard 2

Словаччина отримала перший танк Leopard 2

Бронетехніка Німеччина Світ Словаччина Сусіди Танк Танк Leopard 2

Словаччина отримала перший танк Leopard 2 в рамках «кругового обміну» між Німеччиною й Словаччиною.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на німецького журналіста Julian Röpcke.

Загалом Словаччина має отримати 15 танків Leopard 2A4 від Німеччини.

Перший Leopard Словаччина отримала цього року, решту мають відправити уже наступного. Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь повідомив, що вартість техніки, яку передадуть країні, складає понад 100 мільйонів євро.

У Німеччині запевняють, що танки перед відправленням до Словаччини пройшли капітальний ремонт та модернізацію. Разом з бронетехнікою мають надійти й запчастини. Також відбудеться навчання особового складу

Мілітарний вже повідомляв, що в рамках цього «кругового обміну» ЗСУ отримали від Словаччини 30 гусеничних бойових машин піхоти БМП-1.

Словацькі БМП-1 передали Україні з мобілізаційних запасів армії Словаччини. Цю бронетехніку вже не використовували у війську, вона перебувала на зберіганні.

Словацька бойова машина БМП-1 на території України під час навчань «Об'єднані зусилля - 2021»

Leopard 2А4

Leopard 2 – німецький основний бойовий танк, який виробляється концерном Krauss-Maffei Wegmann. Цей танк – найпоширеніший серед країн НАТО. За весь час виробництва було виготовлено більше 3200 танків цього типу різних модифікацій, що експлуатуються у всьому світі.

Leopard 2А4 – серійна версія модифікації німецького танку Leopard 2, що виготовлялась у 1985—1987 роках.

Танк пройшов серйозну модернізацію для того часу: машина отримала кардинальне покращення бронезахисту башти, були вжиті додаткові заходи щодо підвищення виживання екіпажу, встановлено нову систему керування вогнем. Через збільшення рівня бронезахисту маса танку зросла до 55 тонн.

Башта та корпус танку зварні. У конструкції бронекорпусу та башти використана комбінована броня третього покоління. А бойове відділення танка обшите зсередини кевларовим підбоєм, що має зупинити вторинні осколки у випадку пробиття броні.

Leopard 2А4 оснащений 120-мм гладкоствольною гарматою Rh-120 фірми Rheinmetall довжиною у 44 калібри. Із гарматою спарений кулемет калібру 7,62-мм MG3, а ще один MG3 знаходиться в турельній установці над люком заряджаючого. На полі бою ці танки найчастіше використовують бронебійний підкаліберний снаряд DM43 та кумулятивно-уламковий DM12.

Танк обладнано тепловізійними та інфрачервоними прицілами нічного бачення. У командира встановлено панорамний перископічний приціл PERI-R-12 зі стабілізатором. За потреби командир танка може самостійно наводити гармату без навідника.

Бронетехніка Німеччина Світ Словаччина Сусіди Танк Танк Leopard 2