fbpx
“Смерчі” та “Оси” провели навчання біля окупованого Криму

“Смерчі” та “Оси” провели навчання біля окупованого Криму

БМ-30 ЗРК «Оса-АКМ» ЗСУ Крим Навчання ППО та ПРО РСЗВ Україна Херсонщина

Підрозділ реактивної артилерії Сухопутних військ у взаємодії з протиповітряною обороною провели навчання біля окупованого Криму.

Судячи з повідомлення Збройних Сил України, легендою навчань була протидія ворожій безпілотній авіації з подальшим умовним ураженням як повітряних так і наземних об’єктів.

Під час проведення навчань, чергові сили протиповітряної оборони що виконують бойові завдання на межі з тимчасово окупованою територією Кримського півострову припинили спробу проведення повітряної розвідки безпілотною авіацією умовного противника.

Крім того було відпрацьовано знищення противника із залученням визначених сил та засобів.

А з метою придушення подальших спроб противника щодо ведення розвідки, задля знищення пунктів його дислокації, до навчань був залучений підрозділ реактивних систем залпового вогню “Смерч”, – про це повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, в ході навчань воїни-артилеристи відпрацювали кілька десятків навчально-бойових вправ.

Військові здійснили марш, вдосконалили взаємодію з підрозділами артилерійської розвідки, обладнали позиції для пускових установок, а також відпрацювали оперативну їх зміну.

Своєю чергою, військовослужбовці зенітно-ракетного дивізіону провели моніторинг повітряної обстановки та здійснили розпізнавання повітряних об’єктів умовного противника.

“Визначивши координати й висоти, особовий склад розрахунків зенітно-ракетних комплексів “Оса-АКМ” здійснив знищення повітряних цілей. Крім того, зенітники організували оборону комплексів, і маскування вогневих позицій”, – підсумував генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Варто що подібні навчання із залученням важких далекобійних реактивних систем залпового вогню що знаходяться на озброєні Сухопутних військ, вже можна вважати традиційними.

Подібні навчання, про що ми раніше повідомляли, у Херсонській області проходили наприкінці грудня 2020 року.

Зокрема, тоді 300-мм РСЗВ відпрацьовували елементи підготовки до нанесення ракетних ударів по визначених цілях умовного противника.

Варто згадати про ситуацію на території окупованого Криму, про що в коментарі Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, відповідаючи на запитання щодо змін у чисельності російських військ та військової техніки в Криму у 2021 році.

“Вже певний час ситуація на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим суттєвих змін не зазнала. З метою військового прикриття північних районів Криму, що наближені до Херсонської області України, Російська Федерація продовжує утримувати угруповання військ із підрозділами посилення та забезпечення загальною чисельністю близько 1,5 тис. військовослужбовців. Слід зазначити, що дане угрупування формується на базі підрозділів берегових військ Чорноморського флоту РФ, які з урахуванням морського та повітряного компонентів нараховують близько 33 тис. військовослужбовців і залучаються до виконання завдань на ротаційній основі. Безпосереднє сухопутне угрупування складає понад 11,5 тис. військовослужбовців”, – повідомив Наєв.

БМ-30 ЗРК «Оса-АКМ» ЗСУ Крим Навчання ППО та ПРО РСЗВ Україна Херсонщина