fbpx
Снайпери НГУ завершили перший спеціальний курс підготовки місії UNIFIER

Снайпери НГУ завершили перший спеціальний курс підготовки місії UNIFIER

UNIFIER Канада Навчання НГУ Снайпінг Україна

Курс підготовки снайперів за стандартами НАТО відбувся у Нацгвардії вперше та є пілотним проєктом.

Про це інформує Мілітарний.

Спеціальний курс підготовки проводився Навчально-бойовим центром підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ за участі інструкторів Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER), повідомляє пресслужба Нацгвардії.

Снайпери отримали чимало теоретичних знань та практичних навичок. Вони відпрацьовували всі етапи снайпінгу, починаючи з вибору та облаштування снайперської позиції, прихованого пересування та маскування, військової топографії та закінчуючи удосконаленням практичних навичок щодо ведення вогню по різноманітних цілях і його корегування, – йдеться у повідомленні.

На кожному етапі підготовки учасники курсу після освоєння теорії та практики проходили залікові стандарти на виконання яких мали лише декілька спроб.

Снайпери здобули стійкі навички та удосконалили майстерність, перейняли навчальну програму за системою НАТО та передали канадським колегам досвід, набутий у бойових діях, а Національна гвардія своєю чергою пройшла черговий етап розвитку співпраці з операцією UNIFIER.

Канадські інструктори операції UNIFIER упродовж проведення курсу підготовки проводили заняття і надавали всебічну допомогу зі стандартизації навчання.

Теоретичні знання поєднувались з практичними.

Було набуто навичок орієнтування на місцевості без топографічних приладів, приховано пересуватись до снайперської позиції та маскуватись відповідно до умов навколишнього середовища, вести високоточну стрільбу на далекі відстані.

Новий курс став підґрунтям для створення навчальної програми базової підготовки снайперів, що відповідатиме стандартам НАТО.

Після складання стандартів та виконання підсумкового комплексного снайперського завдання з бойовою стрільбою курсанти отримали сертифікати та посвідчення про проходження спеціального курсу підготовки снайперів.

У червні, на базі Навчально-бойового центру підготовки підрозділів до спеціальних дій Міжнародного центру Нацгвардії проходив базовий курс підготовки розвідників НГУ. Канадські інструктори показували та навчали, як відповідно до стандартів НАТО ведеться розвідка на ближній відстані та облаштовується патрульна база.

UNIFIER Канада Навчання НГУ Снайпінг Україна