fbpx
Спецпідрозділи армії США перейдуть на новий калібр

Спецпідрозділи армії США перейдуть на новий калібр

Виробництво боєприпасів ОПК Піхотне озброєння Світ США Технології

75-й полк рейнджерів, підрозділ «Зелені берети» та інші наземні війська ССО США перейдуть на новий калібр та будуть оснащені автоматами калібром 6,8 мм.

Про це пише Military.com.

Зараз відбувається завершальна фаза оцінки прототипів, що мають замінити гвинтівку M4A1 та кулемети M249 калібром 5,56 мм.

Свої розробки представили такі компанії як General Dynamics Ordnance and Tactical Systems Inc., Textron Systems та Sig Sauer Inc..

За планом,  у першому кварталі 2022 року має відбутися завершення оцінки конструкції нової гвинтівки та ще за рік має розпочатись їх випробування.

Набої калібрами 6.8 SPC (ліворуч) та 5.56×45mm NATO (праворуч)

В якості основного набою називається новий в калібрі 6,8 мм. У 2004 році компанія Remington Arms після двох років робіт спільно з армією США, по створенню стрілецького боєприпасу з більш якісними проникаючими властивостями, представила інший набій у схожому калібрі – патрон Remington SPC (англ. Special Purpose Cartridge — патрон спеціального призначення) калібром 6,8×43 мм.

Однією з особливостей створення нового боєприпасу – це сумісність з магазинами для набоїв калібром 5.56×45 мм (.223 Remington), що дозволяє у подальшому спростити логістичне забезпечення підрозділів армії США.

Виробництво боєприпасів ОПК Піхотне озброєння Світ США Технології