fbpx
Спецпризначенці НГУ взяли участь у навчальних зборах з водолазної підготовки

Спецпризначенці НГУ взяли участь у навчальних зборах з водолазної підготовки

Водолазна підготовка МВС Навчання НГУ СБУ Україна

Спецпризначенці НГУ взяли участь у навчальних зборах з водолазної підготовки.

Про це інформує Мілітарний.

На базі навчального підводного полігону на Тендирівській косі, у період з 19 по 30 липня спецпризначенці окремого загону спеціального призначення Південного Одеського та Північного Київського територіальних управлінь, а також ОЗСП «Азов» Національної гвардії України вдосконалювали знання та практичні навички у спеціальній водолазній підготовці.

До вправ були долучені фахівці Навчально-бойового центру підготовки спеціальних дій Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України.

Навчання проводились в рамках міжвідомчої підготовки інструкторів підрозділів, які займаються боротьбою з тероризмом в координації зі Штабом АТЦ при Службі безпеки України.

Головним завданням було обмінятися досвідом із застосування водолазних бойових груп в протидії терористичним (диверсійним) силам та засобам на об’єктах водного транспорту та гідротехнічних спорудах.

«Безперечно, участь у подібних навчаннях дає змогу вдосконалити свої знання, практичні навички та налагодити співпрацю між підрозділами спеціального призначення, як Національної гвардії України, так і інших силових структур», – відзначив учасник зборів Олександр.

Під час навчань було проведено водолазні спуски в акваторії Чорного моря, пошук вибухонебезпечних предметів під водою, підводні стрільби та підривні роботи із залученням спеціальної техніки.

Також було відпрацьовано тактику при евакуації із води гелікоптером та безпарашутному десантуванні на воду.

У липні минулого року, українські водолази з усіх силових структур провели щорічні збори на одному з військово-морських полігонів.

Десантування водолазів з гелікоптеру Мі-8

Тоді у зборах брали участь представники Державної прикордонної служби, ВМС ЗС України, ССО, УДО, Національної гвардії, а також спецпідрозділу «КОРД» та водної поліції відпрацьовували спеціальні вправи водолазної підготовки.

Вони тривали протягом двох тижнів під егідою антитерористичного центру СБУ проводили мультиструктурний тренінг із застосуванням спеціальних плавзасобів та військової авіації є одним з масштабніших та насичених за програмою та кількістю учасників.

Водолазна підготовка МВС Навчання НГУ СБУ Україна