fbpx
Спецпризначенці отримали 500 ПНБ PVS-14 Gen-3 в межах проєкту «Нічний кошмар»

Спецпризначенці отримали 500 ПНБ PVS-14 Gen-3 в межах проєкту «Нічний кошмар»

Війна з Росією Волонтери ССО ЗСУ Україна

Благодійний фонд Сергія Притули, спільнота Сергія Стерненка та Monobank передали Силам спеціальних операцій 500 приладів нічного бачення.

Про це інформує пресслужба фонду.

Повідомляється, що спецпризначенці отримали ПНБ Armasight PVS-14 Gen-3, на які збирали в межах проєкту «Нічний кошмар».

«Для спецпризначенців такі прилади є цінними помічниками, адже дають чітке зображення навіть у повній темряві. Це дуже корисна якість для нічних операцій і допомагає як у розвідці, так і у штурмах», – кажуть у фонді.

У фонді додали, що наступна партія з 500 приладів нічного бачення вже незабаром вирушить до морської піхоти та ДШВ.

За найвагоміші внески у збір фонд подякував Антону Тимошенко, клубу Металіст 1925, Новій пошті, Dragon Capital, спільноті «Бандейка», Мультиплексу, Transport Service Group Ukraine, АВIС УКРАГРО ГРУПП, Vidi, Duck та VOLTAR.

«Завдяки вашим донатам продовжуємо підсилювати військо необхідним обладнанням», – підкреслили благодійники.

Нагадаємо, що про старт проєкту «Мілітарний» розповідав 21 червня, у його межах планувалося зібрати 160 млн гривень на 1 000 приладів нічного бачення.

PVS-14

PVS-14 це носимий монокулярний прилад нічного бачення, що був розроблений американською корпорацією ITT та надійшов у серійне виробництво у 2000-х роках.

Він є суто військовою моделлю: розроблений для Армії США та досі експлуатується нею. Працює як у пасивному, так і в активному режимах. Дальність виявлення та розпізнавання людини — 350 та 300 м відповідно.

Він має високу чутливість та роздільну здатність, що дозволяє операторам дивитись на значну відстань у темряві. Вони компактні та мають простий адаптивний дизайн.

Час роботи на одному заряді — до 40 годин. AN/PVS-14 може кріпитися на шолом або на зброю. При цьому він не може виступати як самостійний приціл.

Третє покоління цього приладу дозволить військовим отримувати чітке яскраве зображення в цілковитій темряві.

Благодійники розповіли, що ці пристрої допоможуть військовим виконувати штурмові, розвідувальні, диверсійно-розвідувальні операції вночі.

Прилади можуть бути використані як монокуляри, а також можуть бути приєднаними до шолома, щоб забезпечити відмінну мобільність та зручність в умовах бойових дій.

Війна з Росією Волонтери ССО ЗСУ Україна