fbpx
Співробітника оборонного підприємства Миколаєва завербувала ФСБ

Співробітника оборонного підприємства Миколаєва завербувала ФСБ

Затримання Контррозвідка СБУ Україна Шпигунство

Співробітника оборонного підприємства Миколаєва завербувала ФСБ Росії для збирання секретних відомостей, що становлять державну таємницю в оборонній сфері.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Контррозвідники Служби безпеки України вже викрили та затримали агента ФСБ РФ у Харкові.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що працівник одного з стратегічних підприємств Миколаєва був завербований ФСБ та отримав завдання зібрати інформацію щодо сучасної військової техніки для ЗС України.

Контррозвідники Служби задокументували, що для отримання доступу до технічної документації новітніх розробок, а саме закритих програм з використання безпілотних літальних апаратів, зловмисник намагався завербувати одного з керівників наукової установи, – повідомляє СБУ

https://youtu.be/lyo-_N2C4D0

Співробітники СБУ затримали агента російської спецслужби «на гарячому» під час контрольованої передачі «секретних даних».

Наразі викритому агенту ФСБ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Затримання завербованого ФСБ співробітник одного зі стратегічних підприємств Миколаєва

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювались під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

ФСБ Росії збиралось викрасти колишнього командувача ССО ЗС України з подальшим вивезенням його на територію країни агресора.

Контррозвідники Служби безпеки України вже викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ.

Вона діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей. До її складу входили колишні спецпризначенці військової розвідки. Для виконання своїх завдань агенти проводили вербувальну роботу і серед високопосадовців ЗСУ.

Схема викритої агентурної мережі ФСБ Росії

СБУ встановила, що громадяни України були завербовані та виконували розвідувальні завдання кадрових співробітників ФСБ Вадима Даутова та Дениса Собка.

Затримання Контррозвідка СБУ Україна Шпигунство