fbpx
Сполучене Королівство готується до випробувального пуску ракети Trident в Атлантичному океані

Сполучене Королівство готується до випробувального пуску ракети Trident в Атлантичному океані

Атлантика Балістичні ракети Велика Британія Випробування Європа Королівський ВМФ Великої Британії Підводний човен Світ Флот Ядерна зброя

Королівський флот готується до випробувального пуску міжконтинентальної балістичної ракети Trident 2 D5 в Атлантичному океані.

Про це повідомляє The Times.

Пуск балістичної ракети буде здійснений з підводного човна HMS Vanguard. Ці випробування мають на меті підтвердити працездатність усіх систем після семирічного ремонту субмарини.

Королівський флот уперше за 8 років здійснить випробування балістичної ракети, яка входить до складу сил ядерного стримування.

За першочерговим планом, випробування будуть проведені 4 лютого 2024 року, приблизно за 90 км від східного узбережжя Флориди, а дальність польоту ракети становитиме до 5900 км.

Наразі Міністерство оборони Сполученого Королівства проводить підготовку до цих випробувань для їх успішного завершення. Треба зазначити, що минулі випробування, які були проведені у 2016 році, завершилися невдало після того, як балістична ракета Trident 2 D5 відхилилася від першочергового курсу біля узбережжя Флориди.

Випробування, які відбудуться 4 лютого, заздалегідь заплановані й не є демонстрацією сили через складну геополітичну ситуацію у світі, яка відбувається на тлі війни в Україні та конфлікту у Червоному морі.

Атомний підводний човен із балістичними ракетами HMS Vanguard – головний човен серії “V”, яка складалася з чотирьох атомних субмарин.

На сьогодні у складі Королівського флоту перебувають чотири човни цього типу. Через технічну складність та недостатню кількість спеціалізованих підприємств, тільки один атомний підводний човен використовується для патрулювання у світовому океані. Решта дві субмарини водночас розташовані біля причалу, а одна ремонтується.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, уряд Великої Британії уклав контракт із компанією BAE Systems та її підрядниками на початок будівництва нових атомних підводних човнів за проєктом SSN-AUKUS.

Контракт вартістю 4 мільярди фунтів стерлінгів охоплює близько 300 компаній по всій країні, які залучаються до великого ланцюжка постачання компонентів.

Крім того, цей контракт ознаменувався новою фазою D2L2 з компаніями BAE Systems (BAES), Rolls-Royce і Babcock на початок конструювання та виробництва секцій корпусу.

Атлантика Балістичні ракети Велика Британія Випробування Європа Королівський ВМФ Великої Британії Підводний човен Світ Флот Ядерна зброя