fbpx
«Справа бронежилетів»: генерал Марченко залишається під вартою

«Справа бронежилетів»: генерал Марченко залишається під вартою

«Справа бронежилетів» ГУРСМЗ ДБР (Державне бюро розслідувань) Марченко Суд

Сьогодні 28 листопада, Київський апеляційний суд залишив під вартою начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України генерал-майора Дмитра Марченко.

Про це повідомило агентство “Інтерфакс-Україна”.

Також суд зменшив до 20 млн гривень суму застави генерал-майору. який фігурує у справі про закупівлю Міністерством оборони неякісних бронежилетів.

Під час судового засідання декілька діючих і колишніх народних депутатів висловили готовність взяти Марченка на поруки.

Про готовність взяти генерала на поруки заявив і керівник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков та два Героя України – генерал-майор Ігор Гордійчук, а також генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Читайте також: «Справа бронежилетів»: слідча експертиза проводилась не по ДСТУ

Проте суддя залишив рішення Печерського суду міста Київ з арештом на 60 діб без змін.

Нагадаємо, що у червні 2019-го року Державне бюро розслідувань, в рамках розслідування закупівлі речового майна для ЗСУ за завищеною ціною, провело ряд обшуків у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, його начальника – генерал-майора Дмитра Марченка, в 95-й десатно-штурмовій бригаді.

Загалом було проведено 40 обшуків по всій Україні за місцями проживання посадових осіб Міністерства оборони України, керівників підприємств, а також за місцями розташування службових та офісних приміщень. Вилучено 11 тисяч бронежилетів, документи та інші матеріали.

Генерал-майор Дмитро Марченко обіймає посаду начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ з вересня 2015 року.

До цього він проходив службу у 79-й бригаді, де в складі частини брав учать у бойових діях на Донбасі, утому числі в обороні Донецького аеропорту, а також на початку російської агресії – поблизу Кримського півострова.

«Справа бронежилетів» ГУРСМЗ ДБР (Державне бюро розслідувань) Марченко Суд