fbpx
США через FMS допоможуть Україні з ремонтом систем ППО HAWK

США через FMS допоможуть Україні з ремонтом систем ППО HAWK

Закупівлі ЗРК ЗРК HAWK ППО та ПРО Ремонт/обслуговування техніки США Україна Україна-США

Державний департамент США ухвалив рішення про продаж Україні послуг із технічного обслуговування зенітних комплексів MIM-23 Hawk.

У США розповіли, що забезпечення підтримки ракетної системи HAWK відбуватиметься через програму США Foreign Military Sales (FMS).

За допомогою системи продажів FMS Україні продадуть обладнання на суму 138 мільйонів доларів для обслуговування та модернізації систем протиповітряної оборони HAWK.

У межах FMS уряд США використовує систему закупівель Департаменту оборони для придбання оборонних товарів та послуг від імені країн-партнерок.

Країни, які мають право на участь у програмі, можуть купувати оборонні товари та послуги за власні кошти або за рахунок грошей, наданих за програмами допомоги, які фінансує уряд США.

Таким чином США підтримують працездатність систем ППО HAWK, які захищають український народ і критичну інфраструктуру.

«Україні терміново необхідно збільшити свої можливості для захисту від російських ракетних ударів і повітряних можливостей російських сил», — йдеться у документі.

Основними підрядниками виступлять корпорація RTX і компанія PROJECTXYZ, які опікуватимуться українськими системами HАWK.

«Обладнання поставлятимуть із запасів армії США, пожертв від інших країн, комерційних готових виробів та нового виробництва», — розповіли у США.

Реалізація цього запропонованого продажу потребуватиме відрядження приблизно п’яти представників уряду США та 15 представників підрядників до Європи.

ЗРК “HAWK” MIM-23. 2011 рік. Німеччина. Фото: murphman61

Американський зенітно-ракетний комплекс середнього радіуса дії MIM-23 Hаwk розроблений компанією Raytheon.

Спочатку комплекс розробляли для знищення літаків, пізніше його доопрацювали для перехоплення крилатих ракет. В останніх версіях ЗРК Hawk мають максимальну дальність перехоплення повітряних цілей до 40 км при максимальній висоті 18 км.

Закупівлі ЗРК ЗРК HAWK ППО та ПРО Ремонт/обслуговування техніки США Україна Україна-США