fbpx
США готові видати контракт на створення перспективних фрегатів

США готові видати контракт на створення перспективних фрегатів

ВМФ США Світ Суднобудування США Флот Фрегати

Командування ВМФ США готове видати перший контракт на створення перспективних фрегатів FFG (X) протягом декількох наступних днів.

Про це повідомляє ресурс Breaking Defense.

Раніше планувалося, що відповідний контракт буде наданий лише до кінця 2020 фінансового року, який завершується 30 вересня 2020 року.

ВМФ США планує видати контракт на перші 10 фрегатів. Після цього буде проведений новий конкурс на право створити наступні 10 фрегатів, участь в якому зможуть взяти і інші компанії, а не лише компанія-розробник фрегату FFG (X).

На сьогодні ВМФ США розглядає 4 заявки на право створення кораблів класу FFG (X). Мова йде про проекти від компаній Huntington Ingalls Industries, Navantia/General Dynamics Bath Iron Works, Fincantieri Marinette Marine та Austal.

Фрегат проєкту FFG (X)

Перший фрегат буде коштувати 1,2 млрд. доларів. Надалі передбачається, що ціна перспективного фрегату за одиницю буде зменшена до рівня 900-950 млн.доларів.

Кораблі класу FFG (X) будуть озброєні новим радаром SPY-6, матимуть БІУС на основі системи Aegis, а також 32 комірки вертикальної пускової установки Mk41.

ВМФ США Світ Суднобудування США Флот Фрегати