fbpx
США готують для України новий пакет допомоги

США готують для України новий пакет допомоги

Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна Україна-США

Сполучені Штати незабаром оголосять про новий пакет військової допомоги для України.

Пакет анонсувала речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр під час брифінгу у понеділок, 2 жовтня.

Ця допомога продемонструє подальшу підтримку України з боку США.

“Ось наше послання Путіну. Президент (США Джо Байден – ред.) створив коаліцію з понад 50 країн. Він надав допомогу, щоб підтримати Україну. Ми зібрали більше ніж 140 країн, щоб засудити вторгнення Росії в Україну.

За Україною стоїть сильна, дуже сильна міжнародна коаліція. І якщо Путін думає, що зможе протриматися довше, ніж ми, він помиляється”, – наголосила Жан-Пʼєр.

Речниця Білого дому повідомила, що США незабаром оголосять про ще один пакет допомоги для України, щоб засвідчити американську “постійну підтримку хороброго народу України”.

Вартість та вміст нового пакету допомоги та коли він надійде, наразі невідомо.

Нагадаємо, що Пентагон має ще 5,2 мільярда доларів на надання оборонної допомоги Україні.

Це близько 12% від загальної суми у $43,9 млрд допомоги в галузі безпеки, яку США направили після вторгнення Росії у лютому 2022 року.

На вихідних, щоб запобігти зупинці роботи уряду (шатдауну), у США ухвалили тимчасовий бюджет, в якому не передбачена допомога Україні.

Президент Джо Байден підписав цей документ, однак зазначив, що за жодних обставин не можна допустити перебої у підтримці України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що тимчасовий бюджет США не зупинить надходження американської допомоги, яку було оголошено раніше.

Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна Україна-США