fbpx
США готують для України великий пакет військової допомоги 

США готують для України великий пакет військової допомоги 

Артилерія Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога ППО та ПРО Світ США Україна Україна-США

Сполучені Штати у вівторок мають оголосити про виділення Україні нового пакета військової допомоги для посилення протиповітряної оборони.

Вартість цієї допомоги становитиме 1,2 мільярда доларів. Ця оборонна підтримка розрахована на забезпечення українських довгострокових оборонних потреб.

Про це повідомило агентство Associated Press з посиланням на американських чиновників.

Новий пакет допомоги буде оголошений у межах Ініціативи сприяння безпеці України (Ukraine Security Assistance Initiative).

Зазначимо, що USAI – це програма, за якою США закуповують нову зброю та обладнання у промисловості, а не постачають його із запасів Пентагону.

За словами американських посадовців, новий пакет допомоги Україні фінансуватиме зенітно-ракетні комплекси середньої дальності HAWK, боєприпаси до систем ППО та безпілотники для протиповітряної оборони.

Наголошується, що рішення було прийнято на тлі підготовки Збройних сил України до майбутнього наступу проти російських окупаційних військ, і через постійну потребу в засобах протиповітряної оборони, оскільки Росія продовжує атаки безпілотниками-камікадзе та ракетами різних типів.

Також в рамках цього пакета допомоги Україна отримає артилерію, ракети, супутникові знімки та фінансування поточного технічного обслуговування й запасні частини для різних систем озброєння.

З урахуванням цього майбутнього пакета, вартість військової допомоги, яку США надали Україні з лютого 2022 року становитиме майже 37 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що останній пакет американської військової допомоги Києву був оголошений 3 травня. Його вартість – 300 мільйонів доларів. Допомога виділялася указом президента США із запасів американського міноборони.

До нього увійшли боєприпаси до HIMARS, піхотне озброєння, додаткові гаубиці, автомобільна техніка, артилерійські та мінометні боєприпаси, протитанкові засоби, а також інше обладнання.

Також, українські артилеристи опановують американські артилерійські самохідні установки М109А6 Paladin.

Артилерія Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога ППО та ПРО Світ США Україна Україна-США