fbpx
США хочуть озброїти Zumwalt гіперзвуковими ракетами

США хочуть озброїти Zumwalt гіперзвуковими ракетами

Zumwalt Випробування ВМФ США Гіперзвукові ракети Есмінці Ракетобудування Світ США Технології Флот

США хочуть озброїти есмінець Zumwalt гіперзвуковими ракетами.

Про це інформує Мілітарний.

Військово-морський флот США планує за допомогою есмінця DDG-1000 USS Zumwalt провести випробування ракетної зброї з гіперзвуковим бойовим плануючим блоком в рамках програми Conventional Prompt Strike (CPS), яка розробляється спільно з Армією США, пише National Defense.

Командувач надводними силами американського флоту віце-адмірала Рой Кітченер заявив, що зіткнувшись з такими противниками, як Китай, ВМФ США планує використовувати деякі зі своїх новітніх кораблів для випробування високотехнологічних перспективних систем озброєння, включно з гіперзвуковими ракетами.

“Це досить потужна зброя зі своїми можливостями”, – сказав він під час зустрічі з журналістами в Пентагоні.

Ракетні випробування USS Zumwalt (DDG 1000). Жовтень 2020. Фото: ВМФ США

Компанія Lockheed Martin, яка розробляє платформу Conventional Prompt Strike, оголосила у травні про значні успіхи в рамках програми, зокрема, були проведені вогневі випробування.

Кітченер зазначив, що, хоча гіперзвукова зброя все ще розробляється, “це досить життєздатний шлях”. “Тут є перспектива”, – сказав він.

Командування ВМФ США має намір і надалі використовувати три стелс-есмінця класу Zumwalt для проведення практичних випробувань зброї нового покоління. Рой Кітченер уточнив, що головний корабель цього типу DDG-1000, швидше за все, проведе стрільби перспективною зброєю в наступному році.

А другий есмінець, DDG 1001 Michael Monsoor, нещодавно брав участь у випробуваннях з інтеграції безпілотних бойових систем.

Есмінці USS Zumwalt (DDG 1000) та USS Michael Monsoor (DDG 1001

В рамках програми Conventional Prompt Strike (CPS) американський флот розраховує отримати двоступеневу ракету. Ця ракета буде нести гіперзвукової планує блок C-HGB, розробкою якого займається американська компанія Dynetics Technical Solutions.

За попередніми планами ВМФ США, носії гіперзвукової зброї повинні бути готові до 2028 року, коли нові ракети почнуть надходити на озброєння.

Zumwalt (DDG-1000) є першим есмінцем нового покоління, а також найбільшим і важкоозброєним кораблем у своєму класі. Довжина корабля складає 183 м, повна водотоннажність – 13 200 т. Базове озброєння включає в себе 80 пускових установок для ракет, дві артилерійські установки AGS калібру 155 мм і дві зенітні установки Mk.110 калібру 57 мм.

Zumwalt Випробування ВМФ США Гіперзвукові ракети Есмінці Ракетобудування Світ США Технології Флот