fbpx
США і Польща готуються до масштабних тренувань

США і Польща готуються до масштабних тренувань

Defender Europe Європа Навчання Польща Світ Сусіди США

Сухопутні війська США в Європі готуються до відновлення масштабних тренувань, які були зупинені на фоні поширення Covid-19.

Про це повідомляє ресурс Defense News.

Першими масштабними навчаннями стануть тренування Allied Spirit, які пройдуть 5-19 червня. Це будуть спільні американсько-польські навчання, які відбуватимуться на полігоні Дравсько-Поморське.

В рамках тренувань буде відпрацьовуватися питання форсування річки з’єднанням рівня дивізія. До навчань будуть залучені парашутно-десантні підрозділи Польщі.

Всього в навчаннях Allied Spirit буде задіяно 6 тисяч бійців. Із них 4 тисячі це будуть бійці США. Мова йде про бійців таких з’єднань – 1 кавалерійська дивізія, 2 бронетанкова бригада, 3 бригада армійської авіації, 3 піхотна дивізія.

Парад до дня польської армії 15 серпня 2018 року

Польщу представлятимуть 2 тисячі бійців із таких з’єднань як – 6 десантно-штурмова бригада, 9 бригада бронетанкової кавалерії і 12 механізована бригада.

Навчання Allied Spirit повинні були пройти в травні цього року в рамках масштабних тренувань Defender Europe 2020, які були скасовані через поширення Covid-19.

В рамках підготовки до проведення Defender Europe 2020 США встигли перекинути до Європи 6 тисяч бійців і 3 тисячі одиниць техніки. Окрім того до 9 тисяч одиниць техніки було взято із складів Сухопутних військ США в ФРН.

Сухопутні війська США заявили про намір провести іще низку навчань на східному фланзі НАТО. Так плануються тренування в країнах Балтії, куди буде залучено 41 артилерійську бригаду і Командування протиповітряної і протиракетної оборони 10-ї армії, яке відповідає за прикриття із повітря з’єднань Європейського командування США.

Окремо до тренувань на Балканах і в країнах Чорноморського басейну планується залучити 173 повітряно-десантну бригаду.

Defender Europe Європа Навчання Польща Світ Сусіди США