fbpx
США купує понад 500 дронів перехоплювачів Roadrunner-M

США купує понад 500 дронів перехоплювачів Roadrunner-M

Anduril БпА (Безпілотні апарати) ППО та ПРО РЕБ США

Компанія Anduril Industries отримала контракт від Міністерства оборони США на постачання дронів перехоплювачів та засобів РЕБ.

Про це повідомляє компанія Anduril Industries на своєму вебсайті.

Компанія отримала контракт на суму 249 978 466 доларів на постачання передових засобів протиповітряної оборони для Міністерства оборони США. За цим контрактом буде поставлено понад 500 дронів перехоплювачів Roadrunner-M та засоби радіоелектронної боротьби Pulsar.

Поставки розпочнуться в четвертому кварталі 2024 року і триватимуть до кінця 2025 року.

Roadrunner був розгорнутий для випробувань у військах з січня 2024 року. В той час як РЕБ Pulsar був використовується із серпня 2023 року.

Дрон перехоплювач Roadrunner-M

Нагадаємо що у грудні 2023 року американський оборонний стартап Anduril представив перший у світі багаторазовий дрон перехоплювач з модульним навантаженням – Roadrunner. Roadrunner-M це версія дрона перехоплювача оснащення уламково-фугасною бойовою частиною.

Головна задача дрона, перехоплення повітряних цілей таких як БПЛА, дрони камікадзе, крилаті ракети, а також літаки.

Безпілотник Anduril’s Roadrunner – невеликий двомоторний реактивний літальний апарат, який може злітати вертикально для проведення розвідки, патрулювання та перехоплення повітряних цілей.

Його особливість полягає у можливості, у разі неможливості перехопити ціль повернутись на базу для дозаправлення та повторного вильоту на виконання завдання.

РЕБ Pulsar

Pulsar — ​​це сімейство програмно-визначених систем електромагнітної боротьби, які використовують штучний інтелект, щоб швидко адаптуватися до нових загроз.

Модульний форм-фактор Pulsar дозволяє адаптувати та інтегрувати РЕБ в наземні транспотні засоби(Pulsar-V) або оснастити ними дрони та інші літальні апарати(Pulsar-A).

Pulsar у стаціонарній конфігурації покриває 360 градусів або окремий сектор. Кілька станцій можна об’єднати в мережу, щоб забезпечити адаптивне та повне покриття. ​

Anduril БпА (Безпілотні апарати) ППО та ПРО РЕБ США