fbpx
США оновлюють систему GPS

США оновлюють систему GPS

Raytheon Космічні сили США Космос Світ Супутник США

Компанія Raytheon отримав 234 мільйони доларів для роботи над системи оперативного управління наступного покоління, блок III.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Defense World.

Центр космічних та ракетних систем США (Космічні сили США) уклав контракт на 228 мільйонів доларів з компанією Raytheon Intelligence and Space на подальші оперативні системи управління наступного покоління GPS (OCX) (OCX 3F).

Цей контракт забезпечить оновлення наземної системи операційного управління наступного покоління OCX 3F, модернізує систему OCX Blocks 1 і 2, використовуючи розширені можливості нових космічних апаратів GPS IIIF, розроблених Lockheed Martin.

“Програма OCX 3F – у поєднанні з програмою космічних апаратів GPS IIIF – забезпечує позиціонування, навігацію та хронометраж (PNT) і надалі буде доступною для майбутніх поколінь”, – йдеться у повідомленні ПС США.

Створення GPS OCX розділене на три блоки: Блок 0, Блок 1 і Блок 2. Робота над OCX 3F є частиною зусиль з модернізації GPS. Блоки 1 і 2 GPS OCX, заплановані на поставку в 2022 році, вони надаватимуть значний розвиток можливостей GPS.

У грудні 2018 року ПС США успішно запустили перші супутники GPS III наступного покоління.

OCX буде керувати всіма модернізованими та застарілими супутниками GPS, керувати всіма цивільними та військовими навігаційними сигналами, а також забезпечить поліпшену кібербезпеку та стійкість для наступних поколінь операцій GPS.

За данними Raytheon , GPS OCX матиме покращену точність із кращою міжнародною доступністю, також будуть розгорнуті модернізовані приймачі.

“OCX – це адаптивна архітектура, призначена для розвитку у боротьби з новими загрозами. OCX 3F є чудовим прикладом модифікації базової лінії програмного забезпечення OCX Blocks 1 і 2 для запуску та включення розширених можливостей супутникового зв’язку GPS IIIF”, – сказала Барбара Бейкер, старший керівник відділу технічного забезпечення підрозділу командування та управління системами SMC.

На початку 2021 року Симулятор наземної системи (GSYS) отримав акредитацію. Він імітує найважливіші завдання наземного управління GPS, включаючи моделювання супутників, тиражування управління станцій моніторингу, а також моделювання всього життєвого циклу супутника від запуску до утилізація.

Доставка блоку 1 відбудеться у 2022 році, він забезпечить повну експлуатаційну здатність включаючи управління як застарілими, так і модернізованими супутниками та сигналами.

Raytheon Космічні сили США Космос Світ Супутник США