fbpx
США організували курси з медицини для військових Казахстану

США організували курси з медицини для військових Казахстану

Азія Казахстан Медицина Світ США

Збройні сили Казахстану спільно з американськими фахівцями проводяться курси з медичного планування.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони Казахстану.

У Центрі миротворчої підготовки за участю медичних спеціалістів Збройних Сил Сполучених Штатів Америки організовано курси військово-медичного забезпечення миротворчих операцій.

Навчання проходять військовослужбовці, відібрані кандидатами для включення до складу Військово-польового госпіталю другого рівня Збройних Сил Казахстану.

Цей склад військових у перспективі планується направити до місії Організація Об’єднаних Націй.

Миротворці Казахстану

До курсу базового рівня медичного планування включені заняття з основ медичного забезпечення, вивчення компонентів медичної служби у місіях, зв’язку та інформаційних систем у медичній службі, ведення медичної розвідки, матеріально-технічного забезпечення.

Проводяться також заняття з медичної евакуації та оперативного медичного планування.

До програми курсів входить мовна підготовка, організована Посольством Британії.

Заняття з миротворчої підготовки організовані у рамках взаємодії між оборонними відомствами Республіки Казахстан та Сполучених Штатів Америки.

Партнерство

У 2020 році стало відомо, що Казахстан має плани придбати у США розвідувальні літаки Beechcraft King Air B300ER Scorpion.

Фото на тему: Казахстан та США

Агентство міністерства оборони США з військової співпраці (DSCA) направило тоді Конгресу США повідомлення про плановану майбутній продаж Казахстану двох літаків розвідки та спостереження. Дана поставка Beechcraft King Air B300ER Scorpion схвалена Державним департаментом США.

З урахуванням супутнього обладнання повна вартість продажу може скласти 128,1 млн доларів. Тоді у США повідомили, що пропонований продаж буде підтримувати цілі зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів шляхом підвищення безпеки країни-партнера. У повідомленні наголошується, що продаж запитаного обладнання розширить можливості Казахстану з протидії існуючим і перспективним загрозам. Основним підрядником поставки обрана компанія Sierra Nevada Corporation.

Азія Казахстан Медицина Світ США