fbpx
США передадуть нашим прикордонникам човнів вартістю майже 12 млн доларів

США передадуть нашим прикордонникам човнів вартістю майже 12 млн доларів

ДПСУ Морська охорона Україна Україна-США Флот

Наступного року США передадуть нашим прикордонникам човнів вартістю майже 12 млн доларів.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на Радника Посольства США в Україні Кевін Кільєр.

Таким чином за підтримки Сполучених Штатів очікується оновлення корабельно-катерного складу Морської охорони ДПСУ.

В рамках матеріально технічної допомоги для українських прикордонників у 2019 році США передали два катери Safe Boat 27.

Наступного року ми розпочнемо передачу прикордонникам човнів вартістю майже 12 млн доларів США. Ця передача, окрім човнів, також передбачає надання транспортних засобів, спорядження для дайвінгу та правоохоронної діяльності, – наголосив Кевін Кільєр.

Міжнародні партнери вже допомагають Морській охороні ДПСУ інфраструктурними проєктами та підготовкою персоналу.

Відкриття пункту базування дивізіону патрульних катерів Морохорони в Бердянську

Для прикладу сьогодні відбулось урочисте відкриття пункту базування дивізіону катерів у місті Бердянськ на Азовському морі.

У листопаді 2020 року стало відомо, що за кошти США в Бердянську та Маріуполі побудують військові містечка для підрозділів Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Метою проекту є підтримка розвитку інфраструктури та потенціалу Морської охорони Держприкордонслужби України Урядом США через Програму з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS), Бюро Держдепартаменту США у справах міжнародної безпеки і нерозповсюдження зброї масового ураження, Державний департамент США.


Катери прикордонників візьмуть участь в урочистостях у Києві


Також вже розпочався новий етап проєктування Центру технічної підтримки в місті Одеса вартістю 12 млн доларів, який профінансує уряд США.

Окрім допомозі Морській охороні, в рамках матеріально-технічної допомоги Україні США будують низку об’єктів для українського флоту – збудувати новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудувати казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.

ДПСУ Морська охорона Україна Україна-США Флот