fbpx
США передали Грузії кулемети та гранатомети

США передали Грузії кулемети та гранатомети

Гранатомет Грузія Кавказ Піхотне озброєння Світ США

За підтримки США Сили оборони Грузії отримали нові кулемети M2А1 та гранатомети MK 19.

Про це повідомляє Міністерство оборони Грузії.

Вже розпочато процес оснащення Збройних сил країни великокаліберними кулеметами M2А1 і автоматичними станковими гранатометами MK 19.

Також була продемонстрована отримана Грузією чергова партія американських ручних кулеметів M249 під патрон 5,56х45 мм НАТО.

Грузинські та американські інструктори Центру бойової підготовки (CTC) на полігоні біля Тбілісі організували показові стрільби з отриманої зброї.

На заході були присутні міністр оборони Іраклій Гарібашвілі та командувач Силами оборони генерал-майор Георгій Матіашвілі.

Перша партія отриманих грузинською армією з США кулеметів М249 була продемонстрована у вересні 2020 року.

Всього, згідно із заявою посольства США, грузинська сторона повинна отримати 600 кулеметів М249.

Повідомлялося, що на першому етапі кулеметами M249 будуть оснащені грузинські частини, які пройшли підготовку в рамках спільної з США програми навчання GDRP (Georgia Defense Readiness Program), а також навчальні підрозділи.

Програма GDRP була розпочата в травні 2018 року і проводить підготовку та оснащення за стандартами НАТО дев’яти грузинських батальйонів.

Програма здійснюється за участю і підтримки Європейського командування США і в рахунок американської військової допомоги Грузії.

Нагадаємо, у 2018 році у Грузію були доставлені перші протитанкові ракетні комплекси США «Javelin».

Тоді повідомлялось, що Державний департамент США погодив продаж протитанкових комплексів «Javelin» на суму в 75 млн доларів.

У 2020 році зі США до Грузії морем були доставлені жорстко-корпусні катери типу RHIB (від англ. rigid-hulled inflatable boat).

Гранатомет Грузія Кавказ Піхотне озброєння Світ США