fbpx
США передали Україні чергову партію допомоги

США передали Україні чергову партію допомоги

США Україна Україна-США

США продовжують надавати матеріальну і технічну допомогу Міністерству оборони України.

Про це повідомляє Мілітарний.

“Сполучені Штати продовжують непохитну підтримку Збройних Cил України, шляхом надання допомоги на суму 7,85 млн. дол. для вдосконалення управління і зв’язку, а також запасних частин та агрегатів до автомобілів, медичного обладнання, й тактичного спорядження в рамках безпекової допомоги на загальну суму понад 2 млрд дол., наданої з 2014 року”, – йдеться у повідомленні Посольства США в Україні.

Слід зазначити, що нещодавно стало відомо про те, що Україна додатково отримає від США допомоги в різних сферах на $155 млн.

Серед сфер, куди буде спрямовано додаткову підтримку: відновлення економіки, судова реформа, зміцнення демократії, подолання корупції, протидія російській агресії.

З цих коштів 34 млн дол. піде на допомогу Україні у відновленні економіки після пандемії COVID-19, зокрема в сфері покращення якості медичних послуг, підвищення прозорості в енергетиці, сільському господарстві та фінансовій галузі, розвиток земельного ринку, повідомили у відомстві.

14 млн дол. США піде на підтримку в сфері подолання корупції, а ще 63 млн дол. США на програми пов’язані з захистом від впливу російської агресії.

Зокрема в сфері забезпечення доступу до правосуддя українцям, що постраждали від агресії, яку підтримує Кремль у Криму та на Донбасі, зниження енергетичної та економічної залежності України від Росії, зміцнення українських підприємств, які працюють на сході країни; розширення доступу громадян до якісної та об’єктивної інформації з метою протидії зловмисному впливу та дезінформації, підтримки євроінтеграції та посилення демократичних процесів в Україні.

Посольство США у Києві

Також, Адміністрація президента США підготувала плани реакції на ймовірну агресію росіян. Вони включають поставки зброї Україні та нові економічні санкції проти РФ. Працівники адміністрації Байдена підготували пропозиції, які передбачають озброєння України засобами протиповітряної оборони, протикорабельною та протитанковою зброєю.

А декілька днів тому, Комітет Сенату США підтримав законопроект щодо безпекового партнерства з Україною.

Представляючи законопроект, голова Комітету сенатор від Демократичної партії США Боб Менендес назвав ініціативу «своєчасним сигналом» на підтримку України.

Міжнародні навчання Rapid Trident

Сенатор Менендес обговорив ініціативу з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. У разі затвердження, законопроект «збільшить військову допомогу Україні в цей критично важливий час і надішле потужний сигнал нашим друзям в регіоні», написав Менендес в соцмедіа. Проект передбачає збільшення розмірів щорічної допомоги Україні, включно з наданням летальної зброї. Співавторами законопроекту, внесеного до Сенату 17 березня, стали сенатори від обох провідних партій США: Джим Ріш, Боб Менендес, Роб Портман, Джин Шагін, Кріс Мерфі та Джим Баррассо.

США Україна Україна-США