fbpx
США передають Україні розвіддані щодо ситуації на Донбасі

США передають Україні розвіддані щодо ситуації на Донбасі

Війна з Росією Військова допомога Донбас Розвідка США Україна

Міністр оборони США Ллойд Остін вперше публічно наголосив на тому, що США надають розвідувальні дані українським військовим щодо ситуації в районах Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Мілітарний.

Глава Пентагону сказав про це під час слухань у Комітеті Сенату США з питань збройних сил, пише CNN.

Ллойд Остін відповідав на питання одного з сенаторів про те чи надають США розвіданні для атак українських військових на частині окупованих територій Донбасу та Криму.

“Ми надаємо їм розвіддані для проведення операцій на Донбасі, це правильно»”, – сказав Остін

Ллойд Остін

Він не уточнив щодо Криму, але додав, що США не відмовляють Україну від атак на російські війська на цих територіях.

Ще один високопоставлений військовий чиновник повідомив виданню, що інформація, яка надається українським захисникам відповідає подіям “у реальному часі”.

“Ми продовжуємо надавати корисну інформацію та розвіддані Збройним силам України. Оскільки військові зіткнення все більше переміщуються в регіон Донбасу, ми будемо коригувати інформаційний вміст і потік відповідно до потреб”, – повідомив чиновник

Щодо озброєння, яке США надає Україні, Остін зазначив, що Україна отримує те озброєння, яке є актуальним та ефективним.

“Ми надаємо величезну кількість протитанкових, зенітних засобів, комунікаційних можливостей, а також БПЛА. І ми також прагнемо допомогти Україні і іншими способами”, – сказав Остін

Комплекси “Javelin” та “NLAW” в Україні. Березень 2022

Голова Об’єднаного комітету штабів США Марк Міллі зазначив, що США розглядаю, як передати українським військовим додаткову броню та артилерію, але додав, що це має бути озброєння для використання якого українським захисникам не доведеться вчитися.

“Російська авіація навіть сьогодні не встановила перевагу в повітрі, що є однією з причин, чому вони мають великі труднощі на землі. Це через використання систем протиповітряної оборони, як ПЗРК, які ми надаємо — «Stingers» і тому подібне з інших Країни НАТО. Плюс ЗРК більшої дальності (ракети земля-повітря), які були надані та які Україна вже мала”, – зазначив Міллі

Нагадаємо, напередодні з’явилася інформація, що США вже відправили в Україну 100 дронів-камікадзе Switchblade та навчають українських захисників з ними працювати.

Війна з Росією Військова допомога Донбас Розвідка США Україна