fbpx
США переконують Німеччину передати Україні танки Leopard 2

США переконують Німеччину передати Україні танки Leopard 2

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Німеччина Світ США Танк Танк Leopard 2 Україна

Сполучені Штати Америки переконують Німеччину передати Україні танки Leopard 2.

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув до Німеччини, де зустрічається зі своїм новим німецьким колегою Борисом Пісторіусом в Берліні. Їхня розмова відбудеться напередодні засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі “Рамштайн”.

Американські чиновники вважають, що Росія готує весняний наступ на Україну.

Держави, які підтримують Україну, прагнуть надати їй те, що знадобиться для протистояння російському наступу і допоможе відвоювати тимчасово окуповані території.

Ці постачання, зокрема, включають засоби протиповітряної оборони та артилерію. У міноборони США зазначили, що загалом союзники та партнери надали Україні близько 900 одиниць бронетехніки.

«Але що дійсно важливо на даний момент, так це забезпечити Україну можливостями бронетехніки, зокрема, можливостями маневру», – сказав високопоставлений чиновник американського оборонного відомства.  

Американська сторона вважає німецький Leopard 2 найдоступнішим і найзручнішим танком для цього.

Низка європейських країн, зокрема Польща та Фінляндія, раніше публічно заявили, що готові надати танки Leopard Україні.

Танк Leopard 2 польських військових. Фото з відкритих джерел

Але для цього їм потрібен дозвіл Німеччини, яка ці танки виробляє.

Одним із головних завдань міністра оборони США під час візиту до ФРН буде робота над «розблокуванням цього рішення», сказав американський чиновник.

Танк Leopard 2A4 фінських військових. 2005 рік. Фінляндія. Фото: Broń Pancerna

США сподіваються досягти прогресу в цьому питанні під час переговорів у Берліні й на зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі “Рамштайн”. У повідомленні Пентагону зазначили, що «10 країн і їхня кількість буде зростати» цього тижня проведуть зустріч на полях засідання контактної групи, зосереджуючись, зокрема, на питанні доставки танків Leopard в Україну.

На фоні цих новин у західних медіа з’явилися повідомлення, що Німеччина не погоджуватиме надання своїх танків Україні, доки Сполучені Штати не нададуть свої танки Abrams.

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Німеччина Світ США Танк Танк Leopard 2 Україна