fbpx
США перекидають до Європи військових 101-ї повітряно-десантної дивізії

США перекидають до Європи військових 101-ї повітряно-десантної дивізії

Європа НАТО Світ США

Сполучені Штати перекидають до Європи військовослужбовців елітної 101-ї повітряно-десантної дивізії. Солдати дислокуватимуться у Румунії, Болгарії, Угорщині та Словаччині.

Про це йдеться у повідомлені Місії США при НАТО у Twitter.

Йдеться про 2400 військовослужбовців.

Через 80 років 101-ша повітряно-десантна дивізія, відома як “Клекотливі орли”, повертається до Європи. Близько 2400 солдатів будуть відправлені до Румунії, Болгарії, Угорщини та Словаччини для захисту східного флангу НАТО, заспокоєння наших союзників та стримування наших супротивників“, – йдеться у повідомленні.

101-ша дивізія армії США брала активну участь у бойових діях на території Європи під час Другої світової війни, у тому числі під час висадки союзників у Нормандії 1944 році.

Під час саміту НАТО в Мадриді Президент США Джо Байден повідомив про збільшення контингенту США в Європі на тлі агресії РФ проти України.

Джо Байден та Єнс Столтенберг на Саміті НАТО в Мадриді, 29 червня 2022 ФОТО: NATO

Зокрема, Сполучені Штати оголосили про створення нового постійного штабу армії в Польщі. Крім того, нові військові кораблі США відправлять в Іспанію, ескадрильї винищувачів до Великої Британії, наземні війська до Румунії. Також розмістять підрозділи протиповітряної оборони в Німеччині та Італії, буде запроваджено широкий спектр засобів щодо посилення безпеки країн Балтії.

Нагадаємо, Естонія та Фінляндія будуть об’єднувати ракетні комплекси берегової охорони і рамках планів оборонної інтеграції країн.

Європа НАТО Світ США