fbpx
США перекинули до Іраку Patriot

США перекинули до Іраку Patriot

Близький Схід ЗРК ЗРК Patriot Ірак ППО та ПРО ПС США Світ США

США розгорнули в Іраку системи ППО середнього радіусу дії Patriot.

Про це повідомляє видання Stars and Stripes.

Представник Пентагону Шин Робертсон заявив про те, що відповідні системи були розгорнуті для прикриття сил США, Іраку і коаліції протидії Ісламській державі від різного типу загроз із повітря.

При цьому Пентагон відмовився уточнити місцезнаходження систем ППО, а також той факт чи системи вже вступили на бойове чергування. Шин Робертсон мотивував це необхідністю гарантування безпеки нових систем.

Проте житель Ербіля (Курдистан) повідомив виданню про те, що на місцевій базі з’явилася щонайменше одна батарея відповідних систем.

Пускові установки ЗРК Patriot 1

Інша батарея була відправлена на базу Аль-Асад в провінції Анбар. Очікується, що і ще щонайменше дві батареї систем ППО Patriot будуть розгорнуті в Кувейті.

ЗРК Patriot було розгорнуто в Іраку після ударів іранських балістичних ракет по двом базам, де знаходилися військові США. В рамках ударів 8 січня Тегеран застосував 17 балістичних ракет, із яких 4 не долетіли до цілей.

Внаслідок ударів ніхто із американських військових не постраждав. Але до 110 бійців США отримали черепно-мозкові травми різного ступеню тяжкості. Системи ППО Patriot в Іраку прикриють системи C-RAM на основі артсистеми Phalanx. C-RAM спрямована на протидію мінометному вогню і некерованим ракетам реактивних систем залпового вогню.

Близький Схід ЗРК ЗРК Patriot Ірак ППО та ПРО ПС США Світ США