fbpx
США після евакуації залишать гелікоптери CH-46 в Афганістані

США після евакуації залишать гелікоптери CH-46 в Афганістані

Авіація Афганістан Держдепартамент США Світ США

США після евакуації частини персоналу посольства та афганців, залишать гелікоптери CH-46 в Афганістані.

Про це пише The War Zone.

Державний департамент США підтвердив, що сім гелікоптерів CH-46E Sea Knight, що належать до його повітряного крила, будуть виведені з експлуатації та покинуті в Афганістані в рамках поточних заходів з евакуації.

Ця евакуаційна операція, що не є бойовою, цілком могла б стати останньою великою місією для будь-якого «Морського лицаря», який належить уряду США.

Департамент залишив в Афганістані сім гелікоптерів CH-46, які були виведені з ладу, – сказав представник Державного департаменту у коментарі The War Zone

Гелікоптери експлуатувалися підрядниками та служили основним способом перевезення для американських дипломатів та інших осіб між посольством США в Кабулі та міжнародним аеропортом імені Хаміда Карзая.

Гелікоптер CH-46E Sea Knight у аеропорту Кабула

Ці гелікоптери вже були вилучені з інвентарю Департаменту і були заплановані на можливу утилізацію через проблеми з віком та підтримкою, – розказав співрозмовник.

Невідомо, скільки ще CH-46E все ще є в складі авіакрила Державного департаменту США та скільки з них знаходяться у справному стані.

У 2018 році кількість «Морських лицарів», у реєстрі Федеральної авіаційної адміністрації, називалась у 23 одиниці.

Гелікоптери CH-46E Sea Knight на супутникових знімках у аеропорту Кабула

Авіакрило Держдепартаменту США отримали CH-46E від Корпусу морської піхоти, після капітальних ремонтів у 2012 році. У морпіхів їх на службі замінили конвертопланами Bell V-22 Osprey.

Попри зовнішню схожість CH-46E Sea Knight з CH-47 Chinook має мені розміри, а візуально можна розрізнити по трьохопорному шасі замість чотирьох.

Окрім США з 1965 року їх також виготовляли у Японії під назвою V-107, а експлуатували у Швеції, Саудівській Аравії, Таїланді та Канаді.

Авіація Афганістан Держдепартамент США Світ США