fbpx
США почали постачати в Україну РСЗВ – Вікторія Нуланд

США почали постачати в Україну РСЗВ – Вікторія Нуланд

Військова допомога РСЗВ Світ США Україна

Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд повідомила, що постачання реактивних систем залпового вогню вже почалося.

Про це інформує Мілітарний.

США почали постачати Україні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) та працюють з іншими союзниками по НАТО, щоби Україна отримала більше таких систем, додала Вікторія Нуланд в інтерв’ю “Українській правді”.

“Системи РСЗВ ми вже постачаємо”, – сказала Нуланд.

Вікторія Нуланд, заступниця державного секретаря США з політичних питань

Також Вікторія Нуланд торкнулась питання боєздатності українських літаків, зауваживши, що є вже кілька держав-членів НАТО, які постачають Україні потрібні запчастини.

“І ви зараз маєте більше літаків на бойовому чергуванні, аніж ще тиждень тому, саме у результаті того, що ви отримали від союзників запчастини та інше до них… Отже, щоби бути абсолютно чіткою, перерахую: РСЗВ вже постачаються; є союзники, які працюють над літаками; а крім цього, є величезна кількість запчастин для військових літаків, які вже змінюють ситуацію”, – заявила вона.

Напередодні в США повідомили про передачу Україні ще один пакет військової допомоги на суму 800 млн дол.

Це 72 додаткових 155 мм гаубиці та 144 000 боєприпасів до них; 72 тягачі для буксування гаубиць; 121 тактичний безпілотник Phoenix Ghost

Військова допомога РСЗВ Світ США Україна