fbpx
США погодили продаж Німеччині 60 гелікоптерів Chinook

США погодили продаж Німеччині 60 гелікоптерів Chinook

Boeing CH-47 Chinook Авіація Гелікоптери Держдепартамент США Європа НАТО Німеччина Світ США

Сполучені Штати погодили потенційний продаж Німеччині 60 військово-транспортних гелікоптерів Chinook.

Таке рішення ухвалив Державний департамент.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті Агентства з питань оборонної співпраці та безпеки міноборони Сполучених Штатів.

Йдеться про можливе постачання гелікоптерів CH-47F Chinook та пов’язаного з ними обладнання на суму до 8,5 мільярда доларів США.

Агентство видало необхідну сертифікацію 11 травня та повідомило Конгрес США про можливий продаж.

Потенційна угода включає постачання 60 транспортних гелікоптерів CH-47F Block II та 140 авіаційних двигунів T-55-GA-714A: 120 встановлених та 20 запасних.

До можливого продажу також входять системи попередження про ракетний обстріл гелікоптерів (60 встановлених і 12 запасних), радіостанції, навігаційні системи, набір модифікацій та технічна підтримка, а також допомога в льотній придатності, перевезення гелікоптерів, навчання та підготовка фахівців з льотної підготовки і технічного обслуговування та інші суміжні елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

Військово-транспортні гелікоптери Chinook американського виробництва у армії Німеччини мають прийти на заміну застарілим СН-53.

Гелікоптери CH-47 та їхні модифікації експлуатують у багатьох країнах світу, де здійснюють різноманітні завдання з транспортування і підтримки у військових та пошуково-рятувальних операціях. Військові США використовують Chinook з шістдесятих років.

Цей гелікоптер виконаний по поздовжній схемі розташування гвинтів. Його довжина з урахуванням роторів діаметром 18,3 метра кожен складає 30,1 метра. При злітній масі у 22,7 тонни CH-47F може перевозити до 10,9 тонни вантажів. Він літає на швидкості до 315 кілометрів на годину, а його дальність перевищує 740 кілометрів.

CH-47F Chinook Block II. Фото: Boeing

Boeing зайнявся розробкою модернізованого варіанту CH-47F, що отримав позначення Block II, у 2017 році. Оновлена версія відрізняється від базової широким використанням композитів в конструкції лопатей несучих гвинтів і більш потужними двигунами.

Це дозволило підвищити вантажність машини на 1,8 тонни. Крім того, Block II отримав оновлену бортову електроніку, більш потужні генератори й паливну систему, у якій три баки розміщені всередині однієї ємності. Так маса паливної системи зменшилася на 90 кілограмів, а об’єм палива збільшився.

Boeing CH-47 Chinook Авіація Гелікоптери Держдепартамент США Європа НАТО Німеччина Світ США