fbpx
США попередили Індію про санкції через купівлю російських ЗРК

США попередили Індію про санкції через купівлю російських ЗРК

Азія ЗРК Індія Китай (КНР) Росія С-400 Санкції Світ США Туреччина

Міністр оборони США Ллойд Остін попередив свого індійського колегу Раджнатха Сінгху про санкції через купівлю Індією російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Про це повідомляє Reuters.

Питання було обговорено під час візиту Остіна до Індії в рамках пошуку союзників для протистояння Китаю у регіоні. Власне прямих “погроз” санкціями не було так як ще не відбулось постачання самих ЗРК.

Проте очільник Пентагону наголосив, що Вашингтон просить усіх своїх партнерів утриматись від купівлі російського озброєння, щоб уникнути санкцій.

Вивантаження елементів поставленої Туреччини з Росії першого дивізіону зенітної ракетної системи С-400. 12.07.2019. Фото: ЗМІ РФ

Контракт на постачання C-400 до Індії було підписано ще восени 2018 року. А уже до кінця цього року росіяни мають передати перші комплекси.

Відомо, що в січні у Росію вже прибули індійські фахівці та приступили до навчання роботі на С-400.

Індія уже перерахувала 800 мільйонів доларів в рамках цього контракту, загальна сума угоди складає понад 5 мільярдів доларів.


Також читайте: За С-400 Туреччина отримала санкції від США


 

ЗРК дальнього радіусу дії С-400 “Тріумф” призначена для ураження літаків стратегічної і тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронного та інших видів протидії.

Система здатна виявляти аеродинамічні цілі на відстані до 600 кілометрів, вражати аеродинамічні цілі на відстанях до 400 км (з ракетами 40Н6Е , що були прийняті на озброєння влітку 2018 року).

А балістичні цілі на відстані до 60 кілометрів, що летять зі швидкістю до 4,8 кілометра на секунду на висотах від кількох метрів до кількох десятків кілометрів.

На сьогодні операторами комплексу є Росія, Алжир, Китай та Туреччина.

Азія ЗРК Індія Китай (КНР) Росія С-400 Санкції Світ США Туреччина