fbpx
США поповнюють запаси та збільшують виробництво ракет GMLRS для HIMARS

США поповнюють запаси та збільшують виробництво ракет GMLRS для HIMARS

M142 HIMARS M270 РСЗВ Боєприпаси Закупівлі ОПК Світ США

Сполучені Штати Америки поповнюють власні запаси високоточних реактивних боєприпасів GMLRS, які застосовують ракетні системи HIMARS та M270.

Про це повідомив Пентагон.

На сайті Міноборони США йдеться, що заступник міністра оборони з питань закупівель і підтримки Доктор Вільям ЛаПлант і помічник міністра армії з питань закупівель, матеріально-технічного забезпечення та технологій Даг Буш відвідали важливі виробничі оборонні підприємства.

Американські посадовці відвідали заводи, які відповідальні за виробництво високомобільних ракетних систем HIMARS і ракет сімейства GMLRS для них.

 

Виробництво РСЗВ M142 HIMARS. Фото: Lockheed Martin

«Продовжуючи надавати Україні безпекову допомогу, ми співпрацюємо з промисловістю, щоб прискорити виробництво критичної зброї та систем», — сказав ЛаПлант.

«Це включає надання фінансування для закупівлі додаткового обладнання, розширення виробничих ліній і підтримки додаткового найму та розвитку робочої сили».

Виробництво РСЗВ M142 HIMARS. Фото: Lockheed Martin

Як можливість для зміцнення партнерства з промисловістю, Лаплант наголосив на можливості вирішення складних вимог до виробництва та проблем морального старіння обладнання, а також для прискорення процесів укладання контрактів.

«Ми отримали майже 400 мільйонів доларів на поповнення запасів HIMARS і GMLRS у Міністерстві оборони», — сказав ЛаПлант.

«Крім того, ми плануємо майже 200 мільйонів доларів на розширення та прискорення виробництва та очікуємо укладення контрактів цієї осені та на початку наступного року».

Типи ракет для РСЗВ M270 та M142

Ракети GMLRS – сімейство американських керованих реактивних боєприпасів калібру 227 мм. Ці снаряди класифікують, як високоточні. Вони мають дальність ураження цілі від 15 до 84 кілометрів.

 

Для пуску ракети використовуються пускові установки M270 та M142 HIMARS.

Нагадаємо, що Сполучені Штати зосереджені на збільшенні постачання керованих реактивних снарядів сімейства GMLRS з дальністю ураження до 84 кілометрів.

M142 HIMARS M270 РСЗВ Боєприпаси Закупівлі ОПК Світ США