fbpx
США продадуть Тайваню системи дистанційного мінування Volcano

США продадуть Тайваню системи дистанційного мінування Volcano

Держдепартамент США Інженерні війська Китайська Республіка (Тайвань) Міни Світ США

Державний департамент США схвалив продаж систем дистанційного мінування Тайваню на тлі зростання військової загрози з боку Китаю.

Про це повідомляє видання Defense news.

Контракт на системи Volcano та всього супутнього обладнання коштуватиме приблизно 180 мільйонів доларів.

Також в оголошенні було зазначено, що Тайвань планує закупити автомобільну версію цієї системи.

У своєму повідомленні Держдепартамент зазначив, що продаж Volcano «служить національним, економічним інтересам і інтересам безпеки США, підтримуючи постійні зусилля одержувача з модернізації своїх збройних сил і підтримки надійної обороноздатності».

Разом із Volcano Тайвань планує отримати 10-тонні вантажівки M977A4 HEMTT, протитанкові міни M87A1, тренувальні міни M88, навчальні міни M89 та пакет матеріально-технічної підтримки.

Основними підрядниками будуть американські компанії Northrop Grumman, що вироблятиме міни, та Oshkosh Corp, яка виготовлятиме вантажівки M977A4 HEMTT.

M139 Volcano

M139 Volcano – це автоматизована система доставки мін, розроблена армією Сполучених Штатів у 1980-х роках. У системі використовуються попередньо упаковані контейнери з мінами, які розсіюються на великій площі під час викиду з контейнера.

Більшість мін цього сімейства мають аналогічні вибухо-технічні та габаритно-вагові характеристики та різняться між собою лише часом бойової роботи (самоліквідації) та механізмами приведення у бойове положення.

Сімейство систем Volcano представлене у ​​двох варіантах: повітряного та наземного базування.

Volcano повітряного базування встановлена на гелікоптері UH-60 Blackhawk. Наземна версія може встановлюватись на армійську п’ятитонну вантажівку M977A4 HEMTT, автомобіль-контейнер PLS або на гусеничний транспортер М548.

Армія США вже має успішний досвід бойового використання Volcano у війнах в Іраку та Афганістані, хоча протягом останніх 15 років війни на Близькому Сході він майже не задіювався.

Держдепартамент США Інженерні війська Китайська Республіка (Тайвань) Міни Світ США