fbpx
США провели тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III

США провели тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III

Minuteman III Навчання ПС США Світ США Ядерна зброя

Для демонстрації готовності своїх ядерних сил США провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.

Про це повідомило командування глобальних ударів Повітряних сил США.

Ракету Minuteman III запустили з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії.

Цей випробувальний запуск є частиною звичайних і періодичних заходів, спрямованих на демонстрацію того, що засоби ядерного стримування Сполучених Штатів є безпечними, надійними та ефективними для стримування загроз XXI століття та заспокоєння наших союзників“, – повідомили в Командуванні військ.

Зазначили, що такі випробування вже відбувалися понад 300 разів і не є результатом поточних світових подій.

Міжконтинентальна балістична ракета пройшла приблизно 4200 миль до алоту Кваджалейн на Маршаллових островах.

Цей запланований випробувальний запуск є демонстрацією того, як флот міжконтинентальних балістичних ракет нашої країни демонструє нашу готовність і надійність системи зброї. Це також чудова платформа для демонстрації навичок і досвіду нашого персоналу з обслуговування стратегічної зброї та наших ракетних екіпажів, які зберігають непохитну пильність, щоб захистити батьківщину“, – сказав полковник Кріс Круз, командир 576-ї льотно-випробувальної ескадрильї.

Пусковий майданчик для запуску МБК Minuteman III. Кадр з відео

Також підкреслили, що цей запуск є кульмінацією багатомісячної підготовки.

Та зазначили, що льотчики, які виконують місію, є одними з найбільш майстерно підготовлених і освічених.

Випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, 16 серпня 2022 Кадр з відео

Ці випробувальні запуски перевіряють точність і надійність системи озброєння міжконтинентальних балістичних ракет, надаючи цінні дані для забезпечення тривалого безпечного, захищеного та ефективного ядерного стримування“, – також йдеться в повідомлені Командування глобальних ударів Повітряних сил США.

Повідомляють, що програма випробувального запуску міжконтинентальних балістичних ракет демонструє оперативну спроможність Minuteman III.

Планується, що у 2029 році ракети Minuteman III почнуть замінювати на LG-35A Sentinel.

Концепція МБК LG-35A Sentinel. Зображення з відкритих джерел

Зараз LG-35A Sentinel перебуває на ранніх стадіях розробки. У 2020 ПС США надали одноосібний контракт Northrop Grumman на суму 13,3 млрд доларів США на розробку LG-35A Sentinel.

Субпідрядниками у розробці міжконтинентальної балістичної ракети є Lockheed Martin, General Dynamics, Bechtel, Honeywell, Aerojet Rocketdyne, Parsons, Textron та інші.

За данними доповіді Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), опублікованому 14 червня США та Росія збільшили число розгорнутих ядерних боєголовок.

Minuteman III Навчання ПС США Світ США Ядерна зброя