fbpx
США: Росія вбила десятки турецьких військових

США: Росія вбила десятки турецьких військових

Близький Схід Росія Світ Сирія США Туреччина

Державний секретар США Майк Помпео заявив на брифінгу, що Росія вбила десятки турецьких військових під час військової операції в Сирії.

Про це пише Голос Америки із посиланням на заяву Державного секретаря Сполучених Штатів Америки.

«Ми вважаємо, що Росія вбила десятки турецьких військовослужбовців під час військових операцій», – заявив Держсекретар США Майк Помпео на брифінгу для преси 17 березня.

Помпео висловив підтримку Туреччині. «Ми підтримуємо нашого союзника в НАТО, Туреччину, і продовжимо вивчати додаткові заходи для підтримки Туреччини та припинення насильства в Ідлібі та загалом в Сирії».

«Сили режиму Асада, за підтримки Росії та сил, які підтримує Іран, відповідальні за продовження бомбардувань, що зруйнували школи та лікарні, вбили цивільних, включаючи медиків та працівників служб надзвичайних ситуацій, які, ризикуючи власним життям, рятували інших у Сирії», – наголосив Помпео.

Він також зауважив, що США включили до переліку терористів міністра оборони асадівського режиму Адбуллаха Аюба «за поширення насильства та жахливої гуманітарної кризи в Сирії».

«Його умисні дії з грудня 2019 року не допускали тривалого припинення вогню в Сирії. Це призвело до переміщення майже мільйона осіб, які надзвичайно потребують гуманітарної допомоги під час холодної зими в Ідлібі», – наголосив Держсекретар.

Це вперше США офіційно поклали провину на Росію за смерті турецьких військовослужбовців під час конфлікту в Сирії, зазначає низка американських видань.

Близький Схід Росія Світ Сирія США Туреччина