fbpx
США розглянуть запит України щодо надання озброєння

США розглянуть запит України щодо надання озброєння

США Україна Україна-США

Сполучені Штати Америки розглянуть запит України щодо надання озброєння і обіцяють докласти зусиль, щоби Російська Федерація не пішла на новий акт агресії.

Про це повідомляє Новинарня з посиланням на Радіо Свобода.

“Звичайно, ми розглянемо будь-який запит. Тут ключовим партнером України є Пентагон. Зараз ми думаємо над тим, яка додаткова допомога – крім тієї дуже значної допомоги, яку ми вже надали, зокрема оснащення, була б корисною для України саме зараз. Це питання на стадії активного розгляду”, – зазначив Блінкен у інтерв’ю Радіо Свобода .

Тукож він додав, що Росія відчує наслідки, якщо зважиться на новий акт агресії проти України. США докладають зусиль, аби впевнитися, що цього не трапиться.

“Саме тому ми висловилися дуже чітко, коли побачили цю концентрацію сил, саме тому ми тісно співпрацюємо з усіма нашими головними партнерами у світі – зокрема, НАТО і ЄС. Це питання перебуває у фокусі нас усіх. Ми дали Москві чітко зрозуміти, що ми стежимо за ситуацією дуже уважно, і якщо Росія вчинить якісь дії, це не мине без наслідків”, – сказав Блінкен.

Він наголосив, що США тісно працюють з партнерами в Україні, щоб упевнитися – вони мають усе необхідне для захисту України, її території та народу.

На запитання, що Сполучені  штати готові зробити, якщо Росія зважиться на відкрите вторгнення на територію України, державний секретар США відповів:

“Найголовніше, що можна зробити (і що ми робимо), – це впевнитися, що цього не станеться, що Росія не ухвалить це дуже невдале рішення – вчинити новий акт агресії чи іншу необдуману дію щодо України. Саме тому ми висловилися дуже чітко, коли побачили цю концентрацію сил, саме тому ми тісно співпрацюємо з усіма нашими головними партнерами у світі – зокрема, НАТО і ЄС. Це питання перебуває у фокусі нас усіх. Ми дали Москві чітко зрозуміти, що ми стежимо за ситуацією дуже уважно, і якщо Росія вчинить якісь дії, це не мине без наслідків. Водночас ми тісно працюємо з нашими партнерами в Україні, щоб упевнитися, що вони мають усе необхідне для того, щоб захистити Україну, її територію і її народ”.

Нагадуємо, що вчора міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляв про свої наміри обговорить напрямки військової та підтримки США із держсекретарем Ентоні Блінкеном під час його візиту до Києва.

“Я хочу чітко пояснити, що йдеться не лише про отримання її від Сполучених Штатів, а й про її придбання у США”, – сказав Кулеба, додавши, що “ми хочемо, щоби це партнерство працювало в обох напрямках. Воно повинно бути взаємовигідним”.

Дипломат заявив, що Україна проситиме системи протиповітряної оборони і антиснайперські технології.

Також, слід зазначити, що раніше стало відомо про те, що Україна додатково отримає від США допомоги в різних сферах на $155 млн. Серед сфер, куди буде спрямовано додаткову підтримку: відновлення економіки, судова реформа, зміцнення демократії, подолання корупції, протидія російській агресії.

США Україна Україна-США