fbpx
США розмістили замовлення на Switchblade 600 вартістю близько 1 мільярд доларів 

США розмістили замовлення на Switchblade 600 вартістю близько 1 мільярд доларів 

Switchblade Закупівлі Світ США

Сполучені Штати розмістили велике замовлення на закупівлю Switchblade 600 вартістю близько 1 мільярд доларів.

Про підписання відповідного контракту повідомило Міністерство оборони США.

Укладений 5-річний контракт з компанією AeroVironment вартістю у 990 мільйонів доларів США має на меті укомплектувати Збройні сили США системами Switchblade 600.

Точна кількість систем, які будуть закуплені міністерством оборони не повідомляється, але враховуючи раніше укладені контакти, є можливість визначити приблизну кількість систем.

Так, в рамках контракту на 2025 рік, США замовили 54 системи Switchblade 600 вартістю 120,6 мільйона доларів США.

Сама система представлена з блоку управління, 8 баражуючих боєприпасів, а також два компоненти системи розвідки та управління ISTAR.

Нагадаємо, що Switchblade 600 представлений баражуючим боєприпасом з вагою 23 кілограми й здатен знищувати цілі атакою “зверху”.

Час його перебування у повітрі — 40 хвилин, під час яких дрон може подолати 40 кілометрів, а також баражувати у повітрі.

Максимальна швидкість польоту дрона становить 185 кілометрів на годину.

Дрон запускається з трубчастої пускової установки, що значно зменшує час розгортання та дозволяє запускати його з будь-яких місць.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що уряд Австралії вирішив придбати для військових своєї країни американські ударні безпілотники Switchblade 300.

Почати експлуатацію ударних дронів компанії AeroVironment, австралійська армія має у 2025 році.

Закупівля послідувала за активним застосування цих дронів у російсько-українській війні. За даними міноборони країни, цей крок дозволить оснастити австралійських військових «найкращим у світі уражаючим фактором та захистом» для ефективного виконання різних завдань.

Switchblade Закупівлі Світ США