fbpx
США сподіваються на мирні переговори в Афганістані

США сподіваються на мирні переговори в Афганістані

Азія Афганістан Світ США

У міністерстві оборони США сподіваються, що мирні переговори в Афганістані завершаться, а також будуть виконані умови, які дозволять вивести дислоковані в ісламській республіці війська НАТО відповідно до вказівок Білого дому.

Про це передає УНН.

Відповідну інформацію повідомив у четвер на брифінгу для журналістів офіційний представник Пентагону Джонатан Хоффман.

Він не став підтверджувати слова президента Дональда Трампа про виведення декількох тисяч американських військовослужбовців з Афганістану до загальних виборів, які пройдуть в США 3 листопада.

«Я не збираюся обговорювати укази і розпорядження, які (раніше) були дані», — відповів він на прохання прокоментувати слова головнокомандувача.

Військовослужбовці ЗС Норвегії в Афганістані

Хоффман підкреслив, що про скорочення військ буде оголошено “в належний час”.

«Я нічого не можу сказати про терміни (виведення військ)», — додав представник оборонного відомства.

За його словами, Пентагон «оптимістично налаштований щодо того, що (нинішня ситуація в Афганістані) може привести до міжафганського діалогу, який сприяє мирному процесу», що в свою чергу створить умови для виведення військ.

Раніше глава Білого дому заявив, що Сполучені Штати мають намір скоро скоротити чисельність військового контингенту в Афганістані до 4 тис. осіб. Він підкреслив, що в Афганістані в день виборів в США, можливо, будуть перебувати від 4 тис. до 5 тис. американських військовослужбовців.

На початку липня США закрили п’ять військових баз в Афганістані в рамках угоди з рухом «Талібан» та вже скоротили кількість військових до 8600 осіб.

Азія Афганістан Світ США