fbpx
США спонукають країни Латинської Америки до поставок зброї Україні

США спонукають країни Латинської Америки до поставок зброї Україні

Війна з Росією Військова допомога Латинська Америка Світ США Україна

Сполучені Штати працюють з країнами Латинської Америки у питанні передачі Україні радянської та російської зброї, яка перебуває на озброєнні цих країн.

Така передача може відбуватися в обмін на постачання американської військової техніки.

Про це повідомила голова Південного командування США генерал Лора Річардсон, пише “Голос Америки”.

У публікації йдеться про те, що США попросили шість країн Латинської Америки передати Україні свою закуплену в Росії військову техніку та запропонували замінити її американською зброєю.

«Росія має союзників в [урядах] Куби, Венесуели та Нікарагуа, але шість інших країн регіону мають російську військову техніку.

США намагаються спонукати ці шість країн пожертвувати Україні російську військову техніку та замінити її американською зброєю», – заявили американські військові на зустрічі Північноатлантичної групи.

Головними конкурентами в регіоні Південне командування США визначає РФ, Китай і «транснаціональні злочинні організації».

У матеріалі журналісти підкреслюють, що в регіоні є союзники Москви – Венесуела, Куба та Нікарагуа. Проте інші країни Латинської Америки, такі як Мексика, Перу, Аргентина, Колумбія, Бразилія, також мають російську або радянську зброю і з ними можна домовитися. .

Бразильський гелікоптер Ми-35 (AH-2)

«Ми працюємо над тим, щоб замінити це російське озброєння на американське, якщо ці країни захочуть передати його Україні», — заявила генерал Річардсон.

Танк Т-72М1R з динамічним захистом в Україні. Травень 2022. Фото: Бучко Володимир

Нагадаємо, що Польща передала Україні понад 260 танків Т-72 різних модифікацій.

За словами президента Польщі Анджея Дуди, сума підтримки України його країною сягнула за 2 млрд доларів.

Також журналістам стало відомо, що в певні періоди бойових дій Болгарія покривала третину усіх потреб в артилерійських боєприпасах української армії.

Війна з Росією Військова допомога Латинська Америка Світ США Україна