fbpx
США списали 17 бомбардувальників B-1B Lancer

США списали 17 бомбардувальників B-1B Lancer

B-1B Lancer Авіація Бомбардувальник ПС США Світ США

Повітряні сили США вивели з експлуатації 17 стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer.

Про це інформує Мілітарний.

Останній 17-й бомбардувальник B-1B Lancer з цієї групи, 23 вересня прибув на авіабазу Повітряних сил США Девіс-Монте в штаті Арізона, повідомили у Командуванні глобального удару ПС США.

Виведення з експлуатації та доставлення на базу зберігання літаків розпочалося на початку поточного року.

Зі скороченням кількості B-1B обслуговуючий персонал зможе більше часу і уваги приділяти кожному що залишається у флоті літаку, – сказав директор з логістики та інженерії Командування глобального удару ПС США бригадний генерал Кеньон Белл.

B-1B Lancer

Списання 17 стратегічних  бомбардувальників B-1B Lancer не вплине на бойовий потенціал Повітряних сил США та дозволить зосередити кошти на технічне обслуговування решти літаків, що залишаться в експлуатації. Тим самим вивільниться місце для нової моделі стратегічних бомбардувальників B-21 Raider.

З 17 літаків B-1 Lancer чотири будуть зберігатися у відновлювальному стані на базі зберігання.

Вивівши ці літаки з експлуатації зараз, Командування глобального удару ПС зможе зосередитися на визначенні пріоритетів щодо нинішнього складу флоту, включаючи його модернізацію, щоб зробити парк бомбардувальників більш смертоносним і боєздатним в цілому, додав генерал Кеньон Белл.

За його словами, Повітряним силам США необхідно перейти від трьох типів стратегічних бомбардувальників до двох – модернізовані B-52 і літака нового покоління B-21.

На початку року, діючий флот стратегічних бомбардувальників B-1 США складав 62 одиниці, таким чином після виведення з експлуатації в активній службі залишаться 45 бортів.

B-1B «Lancer» запустив ракету AGM-158 JASSM. Грудень 2020. Фото: ПС США

Rockwell B-1 Lancer – важкий бомбардувальник ВПС США стоїть на озброєнні з 1986 року. Це один з найбільших літаків свого класу в історії авіації. B-1B може нести до 34 т. озброєння в трьох бомбовідсіках. Літак також міг нести ще 27.6 т. на шести зовнішніх підвісках, але ці вузли демонтовані через міжнародні домовленості про обмеження стратегічних озброєнь.

Всього за період серійного виробництва з 1984 по 1988 рр. було збудовано 100 бомбардувальників B-1B Lancer. З початку 1990-х років почалося переобладнання цих літаків з ядерного на звичайне озброєння.

B-1B Lancer Авіація Бомбардувальник ПС США Світ США