fbpx
США створять мережу супутників для військових

США створять мережу супутників для військових

Lockheed Martin Космос Світ Супутник США

Компанія Lockheed Martin приступила до розробки супутникових апаратів, які в перспективі можуть бути використані для розгортання сітчастої супутникової мережі обміну даними.

Про це повідомляє компанія Lockheed Martin.

Мережа буде складатися з супутників на низькій навколоземній і геостаціонарній орбітах. Апарати будуть забезпечувати військових на землі даними з розвідувальних супутників.

Розробка ведеться на замовлення Агентства космічного розвитку США, за контрактом з яким повинні бути створені 10 космічних апаратів.

Мережа обміну даними, побудована по сітчастій топології, передбачає, що кожен окремий учасник мережі може з’єднуватися з іншими такими ж учасниками й брати на себе роль комутатора.

Ілюстрація мережі

Таким чином мережа позбавлена ​​конкретних керуючих вузлів. Це забезпечує високу відмовостійкість – вихід з ладу одного учасника мережі не порушує її цілісність і проходження даних.

Міноборони США оголосило тендер на розробку і розгортання супутникової мережі обміну даними по сітчастій топології в травні 2020 року.

Мережа буде будуватися в три етапи, на першому з яких до її складу увійдуть 20 супутників у 2022 році. Другий етап буде запущений у 2024 році, а третій – у 2026 році.

Точне число апаратів в мережі поки не визначено, але представники Пентагону кажуть, що в неї увійдуть кілька сотень супутників.

Після завершення першого етапу формування мережі військові мають намір провести її демонстраційні випробування. На цих випробуваннях планується перевірити можливість передачі розвідувальних даних наземним підрозділам з мінімальною затримкою, передачі даних від супутника до супутника за допомогою оптичних терміналів, а також обмежену можливість бойового управління.

За умовами угоди з Агентством космічного розвитку, Lockheed Martin повинна буде продемонструвати роботу супутникової мережі. Паралельно з нею інша компанія – учасник тендеру – буде створювати свої апарати.

Lockheed Martin Космос Світ Супутник США