fbpx
США та Японія замовили протиракети SM-3

США та Японія замовили протиракети SM-3

Mitsubishi Standard Missile-3 (SM-3) ВМС Японії ВМФ США ЗРК ППО та ПРО Світ США Флот Японія

Сполучені Штати та Японія розмістили велике замовлення на закупівлю протиракет сімейства Standard Missile-3 (SM-3).

Про це повідомляє офіційна сторінка Департаменту оборони США.

Закупівля ракет цього типу відбувається в межах посилення протиракетної оборони Сполучених Штатів та Японії в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Відповідний контракт вартістю 1,94 млрд доларів США розрахований на закупівлю протиракет SM-3 Block 2A.

Ракета Standard Missile-3 (SM-3)

Особливістю ракет цієї версії є можливість перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет на певній траєкторії їх польоту.

Ракета також здатна перехоплювати й балістичні ракети малої та середньої дальності, які останнім часом стали більш поширені у світі.

Очікується, що постачання всіх ракет за контрактом завершать у лютому 2031 року, а їх остаточне складання відбуватиметься на території США.

Ракету у версії Block 2A розробили спільно американські та японські компанії. Використовуючи досвід японських колег, ракета отримала просунуту систему керування, що і забезпечило можливість здійснювати перехоплення балістичних ракет на великих висотах.

Нагадаємо, що ракети сімейства Standard Missile -3 використовують американський та японський флот, а основними їх носіями є ракетні есмінці з інтегрованою системою керування «Aegis Combat System».

Окрім цього, розробники заявляють, що ракета у версії Block 2A зможе боротися з гіперзвуковими об’єктами на великих відстанях, використовуючи систему інфрачервоного наведення та активну ГСН.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що Південна Корея посилить власний морський компонент протиповітряної оборони американськими протиракетами SM-3.

Закупівля американських протиракет має посилити протиракетну оборонну країну, оскільки КНДР збільшує кількість ракетних випробувань та здійснює розробку гіперзвукової зброї.

Mitsubishi Standard Missile-3 (SM-3) ВМС Японії ВМФ США ЗРК ППО та ПРО Світ США Флот Японія