fbpx
США тестують секретний винищувач

США тестують секретний винищувач

Авіабудування Авіація Винищувач Випробування ПС США Світ США

Військові США спільно з однією з американських компаній розробили, зібрали та провели випробування демонстратора винищувача нового покоління.

Про це повідомляє видання Defense News з посиланням на військових США.

Повідомляється, що розробка демонстратора літака ведеться в рамках програми NGAD (Next Generation Air Dominance).

Нині Повітряні сили США проводять дослідження за програмою винищувача нового покоління, який у віддаленій перспективі зможе доповнити парк з бойових літаків п’ятого покоління – F-22 Raptor і F-35 Lightning II.

Восени минулого року США створили управління, яке відповідає за проведення тендерів і контроль розробки винищувача нового покоління. Це ж управління займається розробкою вимог до перспективного літального апарата.

Художня ілюстрація літака Boeing Next Generation Air Dominance (NGAD). Це не обов'язково літак NGAD, який проходить випробування, оскільки США надали мало подробиць про цю секретну програму під час свого оголошення.

Зазначається, що демонстратор винищувача шостого покоління був повністю спроєктований в цифровому вигляді. Частина випробувань модель також пройшла в «цифрі», що дозволило істотно скоротити час, необхідний на створення першого льотного зразка.

Також зазначається, що демонстратор пройшов і натурні льотні випробування, «побивши безліч рекордів». В цілому, військові вважають, що цифровий підхід до проєктування авіаційної техніки може збільшити число приватних компаній, здатних створювати винищувачі та пропонувати їх військовим.

Будь-які технічні подробиці про демонстратора винищувача нового покоління не розкриваються.

Нагадаємо, британська компанія BAE Systems приступила до випробувань моделі перспективного винищувача шостого покоління «Tempest» в аеродинамічній трубі.

Дані, отримані під час випробувань, будуть використані для доопрацювання проєкту перспективного бойового літака. Новий винищувач планується прийняти на озброєння в середині 2030-х років.

У проєкті розробки літака беруть участь італійський концерн Leonardo, а також британські компанії BAE Systems, Rolls Royce і MBDA UK.

Авіабудування Авіація Винищувач Випробування ПС США Світ США