fbpx
США успішно випробували бойовий лазер

США успішно випробували бойовий лазер

ВМФ США Лазерна зброя Світ США Флот

Десантний транспорт-док типу «San Antonio» випробував встановлену на його борту лазерну установку Laser Weapon System Demonstrator (LWSD) Mk 2 Mod 0.

Про це повідомляє Командування Тихоокеанського флоту США.

«Десантний транспортний корабель-док USS Portland (LPD 27) успішно збив безпілотний літальний апарат лазером на твердотільних елементах»,- зазначається в повідомленні.

Сам тест відбувся 16 травня в незазначеному місці в Тихому океані.

Як уточнили в командуванні, це було перше випробування лазеру високої потужності на системному рівні.

Повідомляється, що лазерна система була розроблена компанією Northrop Grumman Corporation.

Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman розробила LWSD Mk 2 Mod 0 для ВМФ в рамках програми SSL-TM і доставила установку в Сан-Дієго для установки на USS Portland в кінці 2019 року.

За словами капітана USS Portland, випробування нової зброї на безпілотних літальних апаратах, а також невеликих плавзасобах дозволяє американським військовим отримувати цінну інформацію про можливості лазерної системи щодо реагування на потенційні загрози.

Це не перший випадок, коли ВМФ США встановлюють на своїх кораблях систему лазерної зброї.

Відомо, зокрема, що десантний транспорт-док типу USS Ponce забезпечили лазерним комплексом LaWS під час розгортання на Близькому Сході в період між 2014 і 2017 роками.

Потужність установки оцінюється в 150 кВт, нова лазерна зброя значно потужніше, ніж MLD класу 15 кВт і AN / SEQ-3 класу 30 кВт.

Лазерна установка на борту USS Portland. Фото: thedrive.com

ВМФ США Лазерна зброя Світ США Флот